Рецепт: сирники з родзинками
Кухня
Інгредієнти:
- 0,5 кг творогу
- 100 гр цукру
- 80 гр родзинок
- 1 яйце
- 50 гр вершкового масла (для смаження)
- 3 ст. борошна (+ для обсипання)
- 5 гр ванільного цукру або щіпка ваніліну
Рецепт приготування страви:
- Родзинки залити гарячою водою і залишити наполягати на 15 хвилин.
- Творог протерти через сито або ретельно розім'яти вилкою.
- Додати до нього цукор, сире яйце, ванілін або ванільний цукор і розтерти все вилкою в однорідну пастоподібну масу (можна збити блендером).
- Потім додати три ложки борошна та розтерти вилкою густе творожне тісто.
- Злити воду з родзинок, повністю обсушити їх на серветці або паперовому рушнику, обваляти в борошні, додати в творожне тісто і перемішати.
- Викласти тісто на стіл, присипаний борошном і вимісити руками, сформувати овал і розтягнути його в ковбаску (діаметр близько 5 см).
- Нарізати ковбаску шматочками, товщиною 1-2 см, надати кожній формі овальної котлети і обваляти з двох сторін у борошні, перекласти на тарілку або дошку.
- Отримані напівфабрикати можна прибрати в морозилку і зберігати там, поки не доведеться їх приготувати.
- На сковороді розтопити на середньому вогні вершкове масло (можна смажити у тому ж кількість олії) і викласти кілька сирників, скільки вміщається на сковороду.
- Смажити сирники із родзинками до рум'яної скоринки з обох боків на середньому або невеликому вогні.
- Перекласти готові вироби на тарілку, застеленим паперовим рушником і залишити остигати.
- На сковороді просмажити сирники з тіста, що залишилося, і також промокнути їх від зайвого жиру серветками або паперовим рушником.
- Подавати творожні сирники до столу, поливши сметаною, йогуртом, варенням або медом. Смачного!
Смажені сирники з родзинками - це дуже смачний та поживний варіант на сніданок або десерт до чаю. Вони виготовляються з дуже простих інгредієнтів і не займають багато часу на приготування. Крім того, сирники можна заморозити та зберігати в морозильнику, щоб потім легко і швидко підігріти їх і насолоджуватись смаком. Варіюйте рецепт, додавши до тіста фрукти, ягоди або горіхи, щоб створити свій власний унікальний смак.