Як приготувати шоколадні пасхальні яйця

Як приготувати шоколадні пасхальні яйця
4.1
(10)
Метод: На плиті
Підійде: Банкет
Час приготування: 90 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 300 г молочного шоколаду (можна замінити темним або чорним шоколадом, білий краще використовувати для прикраси яєць)
  • кондитерська посипка, білий шоколад - для прикраси

Рецепт приготування страви:

  1. Приготувати силіконові форми у формі яйця (можна використовувати пластикові половинки від упаковки кіндерів).
  2. У миску скласти близько 120 г дрібнопорубаного шоколаду і поставити на водяну баню. Помішуючи, нагрівати шоколад до повного розплавлення та зняти з водяної бані.
  3. Покрити рівномірно поверхню форм половиною розтопленого шоколаду і відправити на 10 хвилин в холодильник.
  4. Усі 10 хвилин потрібно тримати ємність із шоколадом у мисці з окропом і помішувати його, щоб він не застиг і не підсох.
  5. Вийняти форми і змастити половинки яєць другим шоколадним шаром.
  6. Відправити форми ще на 10-15 хвилин у холодильник.
  7. Тим часом порубати на дрібні шматочки ще 120 грамів шоколаду і розтопити його на водяній бані.
  8. Покрити половинки крашанок третім шаром шоколаду, остудити в холодильнику.
  9. Знову вийняти і покрити шоколадом, що залишився, відправити в холодильник на 20-30 хвилин.
  10. Через зазначений час порубати на дрібні шматочки шоколад, що залишився (50-70 гр) і розтопити його на водяній бані. Вийняти форми з холодильника і вийняти половинки шоколадних яєць.
  11. Змастити розтопленим гарячим шоколадом краї двох половинок яйця і одразу ж скласти їх разом.
  12. Обережно притиснути дві половинки яйця пальцями (не сильно, інакше шоколад може тріснути) один до одного та дочекатися застигання розтопленого шоколаду між ними.
  13. Таким чином промазати і з'єднати половинки яєць, що попарно залишилися.
  14. Прикрасити шоколадні крашанки можна візерунками з розтопленого білого шоколаду або кондитерськими прикрасами (намалювати на яйці візерунок розтопленим шоколадом і посипати кондитерською посипкою).

Цікаво знати, що традиція виготовлення шоколадних яєць на Пасху походить зі Східної Європи. У минулому, ці яйця виготовлялися з масла та цукру, а не з шоколаду. Однак, з поширенням шоколаду в кінці 19-го століття, ці смачні ласощі стали набувати своєї сучасної форми. Сьогодні, шоколадні пасхальні яйця - це популярний подарунок і солодкий елемент святкового столу в багатьох країнах світу.