Шоколадно-молочне желе: простий рецепт

Шоколадно-молочне желе: простий рецепт
4.8
(12)
Метод: На плиті
Підійде: Ланч, Банкет
Час приготування: 90 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 600 мл молока
  • 30 гр чорного шоколаду (не більше 70%) – не обов'язково
  • 2 ст. какао-порошка
  • 2 ст. цукру
  • 2 ст. згущеного молока
  • 10 гр желатину (швидкорозчинного)
  • 10 гр ванільного цукру

Рецепт приготування страви:

  1. Половину молока з'єднати в каструлі з половиною ванільного цукру та поставити на середній вогонь. В окремій ємності змішати какао-порошок зі згущеним молоком і ретельно розмішати до повної однорідності.
  2. Влити до згущеного молока з какао кілька ложок гарячого підсолодженого молока, добре розмішати до повної однорідності і влити отриману суміш у каструлю з молоком і ванільним цукром.
  3. Помішуючи, довести отриману рідину до закипання і проварити при слабкому кипінні, помішуючи безперервно, протягом 2 хвилин. Зняти каструлю з вогню і залишити остигати до кімнатної температури.
  4. Охолодити шоколадно-молочну суміш у холодильнику, у невелику миску всипати половину желатину та залити його охолодженою рідиною. Залишити суміш на 10 хвилин у кімнатній температурі.
  5. Тим часом з'єднати в каструлі молоко, що залишилося з цукром, половиною ванільного цукру і поставити на вогонь. Помішуючи, довести суміш до кипіння і проварити, помішуючи протягом 2 хвилин.
  6. Зняти каструлю з вогню, остудити рідину та охолодити в холодильнику. Набряклий желатин з шоколадною сумішшю поставити на водяну баню і нагрівати, помішуючи, до розчинення сухого залишку, але не доводячи до кипіння.
  7. Розлити отриману суміш по склянках або порційних формах/креманках. Поставити желе в холодильник на півгодини. Молочну суміш з'єднати з желатином і залишити на 10 хвилин.
  8. Поставити ємність із молочною сумішшю на водяну баню і, помішуючи, довести її до повного розчинення желатину. Зняти ємність із водяної лазні та повністю остудити. Залити застиглий шоколадний шар молочному желе і відправити в холодильник як мінімум на 2-3 години.
  9. Через вказаний час можна вийняти форми з холодильника, прикрасити тертим шоколадом і подавати до столу. Можна занурити кожну форму на пару секунд в окріп, а потім перевернути вміст на плоску тарілку. Смачного!

Це простий рецепт шоколадно-молочного желе, який можна легко і швидко приготувати вдома. Желе виглядає дуже ефектно, тому воно буде чудовим варіантом для святкового столу або просто для задоволення своїх смакових рецепторів. Крім того, цей десерт може бути корисним, оскільки містить молоко і желатин, який має багато корисних властивостей для здоров'я шкіри, суглобів та нігтьової пластини. Запропонований рецепт можна змінювати, додавши до желе різноманітні фрукти або ягоди.