Рецепт: Ніжний карамельний крем для ваших улюблених десертів

Рецепт: Ніжний карамельний крем для ваших улюблених десертів
3.5
(11)
Метод: На плиті
Підійде: Банкет
Час приготування: 60 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 200 гр вареного згущеного молока
  • 200 мл молока
  • 200 гр вершків 30-35% (можна замінити вершковим маслом)
  • 2-2,5 ст.л. борошна
  • 1 ст.л. цукру
  • 5 гр ванільного цукру

Рецепт приготування страви:

  1. Борошно змішати в невеликій ємності з цукром і безперервно розмішуючи суху суміш виделкою або вінчиком, влити 50 мл молока кімнатної температури. Розмішати до отримання густої та однорідної маси. Безперервно помішуючи її, влити по 50 мл все інше молоко (ретельно перемішуючи після кожного разу).
  2. Перелити отриману рідину в каструлю з товстим дном і поставити на вогонь. Безперервно помішуючи крем, проварити до загустіння (консистенція сметани). Зняти каструлю з плити, накрити кришкою і остудити до теплої температури (40-50С).
  3. Додати до заварного крему половину згущеного молока, ванільний цукор і перемішати до рівномірного кольору. Додати згущене молоко, що залишилося, і знову перемішати. Отриманий крем накрити кришкою і прибрати в холодильник як мінімум на годину для охолодження (можна на ніч).
  4. Через зазначений час збити охолоджені вершки або розм'якшене масло кімнатної температури міксером на високих обертах до пишності. Не перестаючи збивати вершки/масло, додати поступово весь крем, збиваючи до однорідності після кожної ложки.
  5. Отриманий карамельний крем можна використовувати для приготування десертів, тортів і прикрашання випічки відразу після приготування.

Цей ніжний карамельний крем додасть розкішного смаку вашим улюбленим десертам. Можна також додати до крему дрібно нарізані горіхи або кусочки карамелі, щоб зробити його більш насиченим. Крім того, цей крем можна заморожувати для подовження терміну зберігання, щоб використовувати його пізніше. Ви можете експериментувати з різними варіаціями цього крему, додаючи різні інгредієнти, щоб створити нові смакові комбінації. Насолоджуйтесь цим простим, але незабутнім десертом разом зі своїми близькими та друзями!