Як приготувати лимонний курд вдома
Кухня
Інгредієнти:
- 4 середніх лимони
- 4 яйця
- 200 гр цукру
- 50 гр вершкового масла
Рецепт приготування страви:
- Лимони замочити на 10 хвилин у теплій воді. Потім злити воду, насухо обтерти плоди серветкою і зняти з двох лимонів цедру, натерти її на дрібній тертці. Змішати цукор із тертою лимонною цедрою в одній мисці.
- Розрізати всі 4 лимони навпіл і вичавити з них весь сік, процідити його від м'якоті та кісточок через сито. Влити свіжовичавлений лимонний сік до цедри з цукром і перемішати.
- Яйця вбити в окрему миску і збовтати виделкою до однорідності, не перезбиваючи до утворення піни. Влити яєчну суміш до лимонної і перемішати. Залишити всі інгредієнти на півгодини в кімнатній температурі.
- Через зазначений час процідити вміст миски через сито і поставити на вогонь. Помішуючи, довести крем до закипання і зменшити вогонь. Варити лимонний курд на середньому вогні, безперервно розмішуючи, до легкого загустіння.
- Зняти каструлю з вогню, накрити кришкою і залишити до повного охолодження. Охолоджений заварний крем розлити по креманках або перелити в скляну банку, накрити харчовою плівкою або щільно закрити кришкою і прибрати на півгодини-годину в холодильник.
- Охолоджений лимонний крем можна прикрасити і подавати як десерт, а також можна наповнювати ним тістечка або промащувати коржі тортів. Приємного чаювання!
Лимонный курд - дуже популярний десерт, що можна знайти в багатьох ресторанах та кафе. Але тепер ви можете легко приготувати його вдома за допомогою цього простого рецепту. Крім того, лимонний курд є чудовим джерелом вітаміну С, який сприяє зміцненню імунної системи та захисту від захворювань.