Пухкі сирники: легкий і смачний рецепт для сніданку
Кухня
Інгредієнти:
- 350 гр творогу
- 2 яйця
- 5 ст.л. борошна
- 2 ст.л. цукру
- пів-ч.л. соди (гашеної)
- дрібка солі
Рецепт приготування страви:
- Творог скласти в миску і ретельно розім'яти його виделкою. Яйця вбити в окрему миску, додати сіль, цукор і збити міксером до посвітління маси і збільшення в 2 рази (3-5 хвилин).
- Борошно просіяти через сито. Підмішати яєчну суміш до сиру і ретельно розтерти його виделкою до однорідності. Потім підмішати до сирної маси кілька ложок борошна. Соду погасити кількома краплями оцту і вмішати кількома рухами в тісто (навіть якщо соду не гасити, сирники вийдуть пишними).
- Підмішати борошно, що залишилося, і вимішати до отримання однорідного тіста. На сковорідку влити 3 ст.л. олії і поставити на вогонь.
- Із сирного тіста взяти трохи маси й надати їй круглої або овальної форми, обваляти в борошні й покласти на сковороду. Таким чином зліпити ще кілька сирників і викласти на сковороду.
- Смажити пишні сирники близько 2-3 хвилин з кожного боку. Коли сирники зарум'яняться - перекласти їх на паперовий рушник і дати вбратися зайвому жиру.
- Подавати пишні сирники до столу гарячими, особливо смачно з варенням або згущеним молоком. Приємного чаювання!
Насолоджуючись пишними сирниками, можна не лише смакувати чудовий сніданок, а й дізнатися цікаві факти про цю страву. Сирники є популярною традиційною українською стравою, яка має свою довгу історію. Вони відомі своєю ніжністю, легкістю та незабутнім смаком.