Рецепт: Домашнє полуничне морозиво

Рецепт: Домашнє полуничне морозиво
4.2
(5)
Метод: На плиті
Підійде: Ланч, Перекус
Час приготування: 50 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 200 мл вершків 30-35%
  • 200 мл вершків 20%
  • 200 гр свіжої полуниці (або 230 гр замороженої)
  • 100 гр цукру
  • 2 яйця (жовтки)
  • 2-3 ч.л. лимонного соку

Рецепт приготування страви:

  1. Якщо полуниця заморожена - скласти її в друшляк і залишити розморожуватися та стікати від води. Свіжу полуницю перебрати, очистити від листочків і ретельно промити. Скласти полуницю в блендер і подрібнити до стану пюре. Влити лимонний сік і ще раз подрібнити.
  2. Вершки 20% влити в каструлю і поставити на вогонь. У гарячі вершки всипати цукор і ретельно розмішати. Жовтки відокремити від білків і скласти в невелику ємність, трохи збити їх виделкою. У ємність із жовтками влити кілька ложок гарячих вершків і знову збити.
  3. Щойно вершки закиплять, влити в них жовткову суміш і ретельно розмішати. Проварити заварний крем для полуничного морозива на невеликому вогні протягом 3-5 хвилин, помішуючи, до загустіння.
  4. Жирні вершки збити міксером до м'яких піків (1 хвилина). Процідити до збитих вершків заварний крем і розмішати. Додати полуничне пюре і знову перемішати. Перекласти отриману масу в пластиковий контейнер і відправити в морозилку.
  5. Полуничне морозиво має настоятися в морозилці не менше 4 годин. При цьому необхідно кожні півгодини виймати морозиво з морозилки і збивати міксером (тобто 8 разів).
  6. Через зазначений час можна вийняти домашнє морозиво з морозилки, розкласти по креманках. Подавати полуничне морозиво до столу холодним, прикрасивши топінгом, свіжою полуницею або джемом. Смачного!

 Полуниця містить велику кількість вітаміну C, який сприяє підвищенню імунітету та допомагає боротися зі стресом. Щоденне споживання полуниці може надати вам додаткові переваги для здоров'я та краси. Тож насолоджуйтеся цим свіжим і смачним морозивом та збагачуйте своє меню корисними продуктами!