Шоколадна паска з творогу: рецепт на смачну святкову страву

Шоколадна паска з творогу: рецепт на смачну святкову страву
4.8
(8)
Метод: На плиті
Підійде: Банкет
Час приготування: 150 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 1 кг творогу
  • 200 мл вершків 30-35%
  • 200 гр цукрової пудри
  • 150 гр чорного шоколаду
  • 120 гр вершкового масла
  • 2 яйця (жовтки)
  • 1 ч.л. апельсинової цедри (натертої)

Рецепт приготування страви:

  1. Творог протерти через сито, за бажанням можна зробити це два рази. Вершкове масло (близько 100 гр) залишити на 15 хвилин у теплі. Жовтки відокремити від білків і залишити в кімнатній температурі на 15-20 хвилин.
  2. Збити вершкове масло до пишності протягом 2 хвилин. Не перестаючи збивати масло, додати творог і змішувати ще кілька хвилин до однорідності. Жовтки з'єднати в окремій мисці з цукровою пудрою і збивати міксером 5 хвилин.
  3. Коли жовткова маса посвітлішає і збільшиться в об'ємі, підмішати її до сирної маси. Близько 100-120 гр шоколаду поламати на шматочки і скласти в окрему ємність, поставити на водяну баню.
  4. Помішуючи, нагрівати шоколад до його повного розчинення. Решту 30-50 гр шоколаду порубати ножем на дрібні шматочки або натерти на крупній тертці. Масло, що залишилося, додати в гарячий шоколад і розмішати до однорідного кольору.
  5. З'єднати сирно-жовткову і шоколадну масу, вимішати до рівномірного кольору. Потім додати терту цедру, подрібнений шоколад і ретельно перемішати. Охолоджені вершки збити міксером до пишності й підмішати до солодкої сирної маси.
  6. Якщо у вас є спеціальна форма для паски - застеліть її 2 шарами марлі та викладіть туди шоколадно-сиркову суміш. Якщо у вас немає такої форми, можна застелити 3 шарами марлі сито, друшляк або велику конусоподібну тертку.
  7. Поверхню розрівняти, накрити краями марлі і поставити зверху велику тарілку. Зверху поставити вантаж близько 2-3 кг і відправити форму в холодильник. Не забудьте встановити під формою миску або посудину, в яку стікатиме сироватка.
  8. Шоколадна паска з творгога має настоятися в холодильнику не менше доби. Після цього можна вийняти форму з холодильника, зняти гніт і обережно перевернути вміст форми на тарілку. Зняти марлю і прикрасити шоколадну паску на свій смак. Приємного чаювання! 

Ця шоколадна паска може стати чудовим доповненням до вашого святкового столу. Крім того, це чудовий спосіб використати непотрібний сир. Якщо у вас є чудовий рецепт для паски, то можна експериментувати з різними інгредієнтами та добавками, щоб створити свій власний неповторний смак.