Рецепт творожної паски з шоколадом

Рецепт творожної паски з шоколадом
4.7
(14)
Метод: На плиті
Підійде: Банкет
Час приготування: 120 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 0,5 кг творогу
  • 120 гр сметани (20-30%)
  • 50 гр вершкового масла
  • 50 гр цукрової пудри
  • 50 гр молочного шоколаду (можна замінити чорним)

Рецепт приготування страви:

  1. Разом шоколаду можна приготувати сирну паску з шоколадною крихтою. Вершкове масло залишити на 15 хвилин у теплі, щоб воно стало м'яким. Натерти шоколад на дрібній/великій тертці в невелику ємність, додати цукрову пудру і розмішати. Можна порубати шоколад дрібними шматочками.
  2. Сир протерти через сито, додати до нього м'яке вершкове масло і розтерти масу виделкою до однорідності. Додати в сирну масу сметану і знову розтерти. Підмішати до сирної маси тертий шоколад із цукровою пудрою, вимішати все до рівномірного розподілу шоколадної крихти.
  3. Форму для паски (пасочницю), друшляк або сито застелити 2-3 шарами марлі. Викласти у форму сирну масу, розрівняти поверхню і накрити краями марлі. Зверху поставити велику тарілку і вантаж близько 1-2 кг. Поставити форму в миску або іншу ємність, щоб сироватці було куди стікати.
  4. Паска з шоколадом має настоятися в холодильнику не менше 20 годин. Вийняти форму, зняти гніт і розгорнути марлю. Обережно перевернути вміст форми на тарілку, зняти марлю і прикрасити десерт на свій смак. Приємного чаювання!

Крім того, цей десерт можна приготувати в різних варіаціях. Замість шоколаду можна додати сушені фрукти, ягоди або горіхи. Також можна додати до тіста цедру апельсина або лимона для свіжого смаку.