Домашній рецепт гарбузового соку

Домашній рецепт гарбузового соку
4.8
(5)
Метод: На плиті
Час приготування: 30 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 1,5-2 л чистої води
  • 1 кг м'якоті гарбуза
  • 250 гр цукру
  • 1 середній лимон

Рецепт приготування страви:

  1. М'якоть гарбуза очистити від насіння і шкірки, порізати невеликими шматками. Скласти подрібнений гарбуз у каструлю, залити холодною водою і поставити на вогонь. Після закипання зменшити вогонь так, щоб вода потихеньку кипіла. Додати цукор і перемішати до його повного розчинення.
  2. Варити гарбуз у цукровому сиропі близько 15 хвилин. Лимон покласти на 5 хвилин у гарячу воду (не окріп), потім вийняти його, розрізати навпіл і вичавити весь сік, процідити його через сито.
  3. Зняти каструлю з вогню і залишити гарбуз із водою на 10 хвилин остигати. Потім подрібнити до однорідної консистенції за допомогою блендера або протерти через сито, перелити масу в окрему каструлю. Поставити гарбузовий сік на вогонь і довести його до кипіння. Після закипання додати лимонний сік і перемішати.
  4. Проварити гарбузовий сік протягом 8-10 хвилин, періодично помішуючи. Банки простерилізувати на парі, в духовці або в мікрохвильовці, кришки прокип'ятити протягом 8 хвилин. Розлити готовий сік по банках, закатати їх кришками і перевернути догори дном, накрити теплою ковдрою.

Зберігається домашній сік із гарбуза близько 1 року в прохолодному приміщенні, захищеному від сонячних променів.

Гарбузовий сік багатий на бета-каротин, вітамін А й антиоксиданти, які корисні для здоров'я шкіри та очей.

У гарбузі також містяться важливі мінерали, як-от магній і калій, що сприяють здоров'ю серця і нормалізації артеріального тиску.

Використовуйте цей сік як основу для коктейлів або як доповнення до салатів і супів, щоб надати їм освіжаючого смаку.