Домашній рецепт гарбузового соку
Кухня
Інгредієнти:
- 1,5-2 л чистої води
- 1 кг м'якоті гарбуза
- 250 гр цукру
- 1 середній лимон
Рецепт приготування страви:
- М'якоть гарбуза очистити від насіння і шкірки, порізати невеликими шматками. Скласти подрібнений гарбуз у каструлю, залити холодною водою і поставити на вогонь. Після закипання зменшити вогонь так, щоб вода потихеньку кипіла. Додати цукор і перемішати до його повного розчинення.
- Варити гарбуз у цукровому сиропі близько 15 хвилин. Лимон покласти на 5 хвилин у гарячу воду (не окріп), потім вийняти його, розрізати навпіл і вичавити весь сік, процідити його через сито.
- Зняти каструлю з вогню і залишити гарбуз із водою на 10 хвилин остигати. Потім подрібнити до однорідної консистенції за допомогою блендера або протерти через сито, перелити масу в окрему каструлю. Поставити гарбузовий сік на вогонь і довести його до кипіння. Після закипання додати лимонний сік і перемішати.
- Проварити гарбузовий сік протягом 8-10 хвилин, періодично помішуючи. Банки простерилізувати на парі, в духовці або в мікрохвильовці, кришки прокип'ятити протягом 8 хвилин. Розлити готовий сік по банках, закатати їх кришками і перевернути догори дном, накрити теплою ковдрою.
Зберігається домашній сік із гарбуза близько 1 року в прохолодному приміщенні, захищеному від сонячних променів.
Гарбузовий сік багатий на бета-каротин, вітамін А й антиоксиданти, які корисні для здоров'я шкіри та очей.
У гарбузі також містяться важливі мінерали, як-от магній і калій, що сприяють здоров'ю серця і нормалізації артеріального тиску.
Використовуйте цей сік як основу для коктейлів або як доповнення до салатів і супів, щоб надати їм освіжаючого смаку.