Секрети Торта П'яна Вишня: Рецепт запаморочливого Десерту

Кухня
Інгредієнти:
Шоколадний бісквіт для торта П'яна вишня:
- 5 яєць
- 200 гр цукру
- 150 гр борошна
- 4 ст.л. какао-порошку
- 2 ст.л. сметани
- 5 гр ванільного цукру
- 1/4 ч.л. соди
- дрібка солі
Начинка для торта П'яна вишня:
- 250-300 гр вишень
- 200 гр вершкового масла
- 200 гр згущеного молока
- 120 мл вишневої настоянки/червоного вина/коньяку/рому (за вибором)
Шоколадна глазур для торта П'яна вишня:
- 100 гр чорного шоколаду
- 4-5 ст.л. цукрової пудри
- 50 гр вершкового масла
- 2 ст.л. какао-порошку
- 1 ст.л. крохмалю
Рецепт приготування страви:
- Вишню вимити, очистити від кісточок і скласти в миску. Залити ягоди алкоголем, накрити харчовою плівкою і залишити на 2 доби в холодильнику. Якщо часу мало, можна залишити вишню в алкоголі на 12 годин, але не менше.
- За добу (мінімум - за 8 годин) до приготування торта П'яна вишня спекти шоколадний бісквіт. Жовтки відокремити від білків і залишити в кімнатній температурі, останні прибрати в холодильник. Борошно просіяти з содою, какао-порошком через сито в окрему миску і розмішати.
- Духовку розігріти до 180С, форму для випічки застелити пергаментним папером і змастити її олією. Жовтки почати збивати міксером. Тонкою цівкою всипати цукор, ванільний цукор і збивати міксером 5 хвилин до утворення світлої кремової маси.
- Підмішати до яєчного крему сметану, потім борошняну суміш і вимішати тісто до однорідності. Білки вийняти з холодильника і збити міксером із сіллю до стійких піків. Підмішати третину білкового крему до тіста. Потім додати решту білків і перемішати кілька разів до однорідності.
- Викласти тісто у форму і відправити її в розігріту духовку. Випікати шоколадний бісквіт для торта приблизно 50 хвилин до готовності. Вийняти форму і накрити її легким рушником.
- Через 5-10 хвилин перекласти бісквіт на решітку і дати йому повністю охолонути. Залишити бісквіт у кімнатній температурі на кілька годин (не менше 8). Потім обережно зрізати кришку (завтовшки приблизно 1,5 см), залишаючи близько 1 см верхівки по краях.
- Обережно вийняти з бісквіта м'якоть, залишаючи дно і стінки (по 1,5-2 см). "П'яну" вишню відкинути на сито і залишити стікати на 15 хвилин (алкоголь зливати в окрему ємність). Тим часом приготувати начинку для торта.
- Масло вийняти з холодильника і залишити в теплі на 10 хвилин. Потім збити масло міксером до кремоподібної консистенції. Не перестаючи збивати масло, влити до нього тонкою цівкою згущене молоко, кілька ложок алкоголю (в якому настоювалася вишня) і збивати до однорідної консистенції.
- Змастити зсередини дно і стінки бісквіта шаром крему. До вершкового крему, що залишився, додати вишню, поламаний на шматочки бісквіт (м'якуш). Наповнити бісквіт отриманою масою, утрамбувати і накрити верхівкою, відправити торт у холодильник.
- Приготувати глазур для торта. Вершкове масло покласти в невелику каструлю, поставити її на невеликий вогонь. Щойно масло розтопиться, додати до нього цукрову пудру і розмішати до її повного розчинення.
- Потім додати какао-порошок і знову розмішати. Додати 4 ст.л. алкоголю, в якому настоювалася вишня, знову розмішати. Додати крохмаль і гарненько перемішати.
- Шоколад поламати на шматочки і додати в каструльку. Помішуючи, нагрівати глазур до розчинення шоколаду. Зняти каструлю з плити і залишити на 1-2 хвилини застигати. Вийняти торт із холодильника, змастити поверхню і боки глазур'ю і знову відправити його в холодильник.
- Торт П'яна вишня має настоятися в холодильнику не менше 10 годин. Потім можна вийняти його, прикрасити на свій смак і подавати до столу. Приємного чаювання!
Торт П'яна Вишня - це справжня розкіш для смаку та ока. Спробуйте цей чудовий десерт і потіште себе та своїх близьких смаковим витвором мистецтва! Запаморочлива комбінація шоколаду, вершків та п'яної вишні неперевершена. Підніміть келих і насолоджуйтеся цим неповторним тортом П'яна Вишня!