Секрети Торта П'яна Вишня: Рецепт запаморочливого Десерту

Секрети Торта П'яна Вишня: Рецепт запаморочливого Десерту
5.0
(7)
Час приготування: 150 хв.
Кухня

Інгредієнти:

Шоколадний бісквіт для торта П'яна вишня:

  • 5 яєць
  • 200 гр цукру
  • 150 гр борошна
  • 4 ст.л. какао-порошку
  • 2 ст.л. сметани
  • 5 гр ванільного цукру
  • 1/4 ч.л. соди
  • дрібка солі

Начинка для торта П'яна вишня:

  • 250-300 гр вишень
  • 200 гр вершкового масла
  • 200 гр згущеного молока
  • 120 мл вишневої настоянки/червоного вина/коньяку/рому (за вибором)

Шоколадна глазур для торта П'яна вишня:

  • 100 гр чорного шоколаду
  • 4-5 ст.л. цукрової пудри
  • 50 гр вершкового масла
  • 2 ст.л. какао-порошку
  • 1 ст.л. крохмалю

Рецепт приготування страви:

  1. Вишню вимити, очистити від кісточок і скласти в миску. Залити ягоди алкоголем, накрити харчовою плівкою і залишити на 2 доби в холодильнику. Якщо часу мало, можна залишити вишню в алкоголі на 12 годин, але не менше.
  2. За добу (мінімум - за 8 годин) до приготування торта П'яна вишня спекти шоколадний бісквіт. Жовтки відокремити від білків і залишити в кімнатній температурі, останні прибрати в холодильник. Борошно просіяти з содою, какао-порошком через сито в окрему миску і розмішати.
  3. Духовку розігріти до 180С, форму для випічки застелити пергаментним папером і змастити її олією. Жовтки почати збивати міксером. Тонкою цівкою всипати цукор, ванільний цукор і збивати міксером 5 хвилин до утворення світлої кремової маси.
  4. Підмішати до яєчного крему сметану, потім борошняну суміш і вимішати тісто до однорідності. Білки вийняти з холодильника і збити міксером із сіллю до стійких піків. Підмішати третину білкового крему до тіста. Потім додати решту білків і перемішати кілька разів до однорідності.
  5. Викласти тісто у форму і відправити її в розігріту духовку. Випікати шоколадний бісквіт для торта приблизно 50 хвилин до готовності. Вийняти форму і накрити її легким рушником.
  6. Через 5-10 хвилин перекласти бісквіт на решітку і дати йому повністю охолонути. Залишити бісквіт у кімнатній температурі на кілька годин (не менше 8). Потім обережно зрізати кришку (завтовшки приблизно 1,5 см), залишаючи близько 1 см верхівки по краях.
  7. Обережно вийняти з бісквіта м'якоть, залишаючи дно і стінки (по 1,5-2 см). "П'яну" вишню відкинути на сито і залишити стікати на 15 хвилин (алкоголь зливати в окрему ємність). Тим часом приготувати начинку для торта.
  8. Масло вийняти з холодильника і залишити в теплі на 10 хвилин. Потім збити масло міксером до кремоподібної консистенції. Не перестаючи збивати масло, влити до нього тонкою цівкою згущене молоко, кілька ложок алкоголю (в якому настоювалася вишня) і збивати до однорідної консистенції.
  9. Змастити зсередини дно і стінки бісквіта шаром крему. До вершкового крему, що залишився, додати вишню, поламаний на шматочки бісквіт (м'якуш). Наповнити бісквіт отриманою масою, утрамбувати і накрити верхівкою, відправити торт у холодильник.
  10. Приготувати глазур для торта. Вершкове масло покласти в невелику каструлю, поставити її на невеликий вогонь. Щойно масло розтопиться, додати до нього цукрову пудру і розмішати до її повного розчинення.
  11. Потім додати какао-порошок і знову розмішати. Додати 4 ст.л. алкоголю, в якому настоювалася вишня, знову розмішати. Додати крохмаль і гарненько перемішати.
  12. Шоколад поламати на шматочки і додати в каструльку. Помішуючи, нагрівати глазур до розчинення шоколаду. Зняти каструлю з плити і залишити на 1-2 хвилини застигати. Вийняти торт із холодильника, змастити поверхню і боки глазур'ю і знову відправити його в холодильник.
  13. Торт П'яна вишня має настоятися в холодильнику не менше 10 годин. Потім можна вийняти його, прикрасити на свій смак і подавати до столу. Приємного чаювання!

Торт П'яна Вишня - це справжня розкіш для смаку та ока. Спробуйте цей чудовий десерт і потіште себе та своїх близьких смаковим витвором мистецтва! Запаморочлива комбінація шоколаду, вершків та п'яної вишні неперевершена. Підніміть келих і насолоджуйтеся цим неповторним тортом П'яна Вишня!