Квас із вівса

Квас із вівса
4.4
(6)
Метод: На плиті
Час приготування: 150 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 2,5 л чистої води
  • півлітрова банка неочищеного вівса (приблизно 300-400 гр)
  • 150 гр цукру
  • 1 ст.л. меду (не обов'язково)

Рецепт приготування страви:

  1. Овес всипати в сито, перебрати й ретельно промити під струменем води. Промитий овес просушити, всипати в трилітрову банку (або миску того ж об'єму), додати цукор.
  2. Залити овес із цукром чистою водою кімнатної температури, накрити ємність марлею. Залишити вівсяний квас на 3-4 дні в темному місці. При цьому квас із вівса має бродити, тобто температура має бути теплою (близько 40С).
  3. Кожні 24 години розмішувати квас ложкою. Через три доби вівсяний квас готовий до вживання, але якщо ви любите більш насичений смак - дайте йому настоятися близько 4-5 діб. Процідити квас від вівсяного осаду через сито в окрему ємність і відправити в холодильник.
  4. Якщо ви хочете з отриманого осаду приготувати наступну партію квасу, потрібно залишити в 3-літровій банці близько склянки квасу. Потім залити осад із квасом чистою водою до верху, додати цукор за смаком і знову залишити на зазначений час.
  5. Коли готовий вівсяний напій охолоне, вийняти його з холодильника і подавати охолодженим. Домашній квас із вівса зберігається в холодильнику близько 1-2 тижнів у холодильнику.

Долучайте родину та друзів до процесу приготування цього освіжаючого квасу з вівса. Насолоджуйтеся приємним смаком і користуйтеся натуральними продуктами, які ви самі приготували. Пам'ятайте, що домашній квас - це не просто напій, а справжній символ затишку та родинного тепла.