Квас із вівса
Кухня
Інгредієнти:
- 2,5 л чистої води
- півлітрова банка неочищеного вівса (приблизно 300-400 гр)
- 150 гр цукру
- 1 ст.л. меду (не обов'язково)
Рецепт приготування страви:
- Овес всипати в сито, перебрати й ретельно промити під струменем води. Промитий овес просушити, всипати в трилітрову банку (або миску того ж об'єму), додати цукор.
- Залити овес із цукром чистою водою кімнатної температури, накрити ємність марлею. Залишити вівсяний квас на 3-4 дні в темному місці. При цьому квас із вівса має бродити, тобто температура має бути теплою (близько 40С).
- Кожні 24 години розмішувати квас ложкою. Через три доби вівсяний квас готовий до вживання, але якщо ви любите більш насичений смак - дайте йому настоятися близько 4-5 діб. Процідити квас від вівсяного осаду через сито в окрему ємність і відправити в холодильник.
- Якщо ви хочете з отриманого осаду приготувати наступну партію квасу, потрібно залишити в 3-літровій банці близько склянки квасу. Потім залити осад із квасом чистою водою до верху, додати цукор за смаком і знову залишити на зазначений час.
- Коли готовий вівсяний напій охолоне, вийняти його з холодильника і подавати охолодженим. Домашній квас із вівса зберігається в холодильнику близько 1-2 тижнів у холодильнику.
Долучайте родину та друзів до процесу приготування цього освіжаючого квасу з вівса. Насолоджуйтеся приємним смаком і користуйтеся натуральними продуктами, які ви самі приготували. Пам'ятайте, що домашній квас - це не просто напій, а справжній символ затишку та родинного тепла.