Ніжний компот із сухофруктів
Кухня
Інгредієнти:
- 3 л води
- 300 гр сухофруктів (наприклад, 200 гр сушених яблук, 70-100 гр чорносливу, 50 гр кураги і 50 гр сушеної груші)
- 1 середній лимон
- близько 6-8 ст.л. цукру (або за смаком)
Рецепт приготування страви:
- Сухофрукти ретельно промити теплою водою. Якщо фрукти у вас пересушені, потрібно їх замочити на 15 хвилин у теплій воді. У каструлю влити воду і поставити на вогонь.
- Після закипання всипати в каструлю сушені яблука і проварити їх при слабкому кипінні протягом півгодини. Через півгодини після початку варіння яблук, всипати інші сухофрукти.
- Варити компот із сухофруктів приблизно півгодини при слабкому кипінні. З лимона ретельно вичавити весь сік і процідити його через сито від кісточок і м'якоті. Через зазначений час додати цукор за смаком, лимонний сік і розмішати.
- Якщо компот із сухофруктів вийшов густуватим, можна додати трохи чистої води. Зняти каструлю з вогню, накрити кришкою і залишити до повного охолодження. Процідити готовий компот через сито в пляшку або іншу відповідну ємність, поставити її в холодильник для охолодження мінімум на годину.
- Подавати домашній компот із сухофруктів до столу охолодженим. Смачного!
Компот - це один із найпопулярніших напоїв в Україні, який часто варять із фруктів і ягід, щоб зберегти їхній смак і корисні властивості на зиму. Українські господині витрачають багато часу на приготування цього освіжаючого напою, який завжди тішить своїм ароматом і смаком. Варіант із сухофруктами є ідеальним вибором для тих, хто хоче насолодитися чудовим компотом у будь-яку пору року.