Рисовий квас: ніжний напій з вишуканим смаком
Кухня
Інгредієнти:
- 1,5 л чистої води
- 100 гр сухого рису
- 100 гр цукру
- 1 ст.л. родзинок
- пів-ч.л. сухих дріжджів
Рецепт приготування страви:
- Рис всипати в друшляк і ретельно промити під струменем води. Всипати промитий рис у каструлю з киплячою водою (не солити!). Варити рис до готовності близько 20-25 хвилин. Потім відкинути вміст каструлі на друшляк і залишити рис стікати на півгодини.
- Перекласти рис у каструлю, засипати цукром (1 ст.л.), додати сухі дріжджі та родзинки. Обернути каструлю рушником і залишити на годину в теплі. Через зазначений час підігріти чисту воду до теплої температури (40С) і розчинити в ній цукор.
- Залити рисову суміш підсолодженою водою і розмішати. Накрити миску вологим легким рушником або харчовою плівкою, залишити настоюватися в теплі.
- Рисовий квас має бродити від 4 до 5 діб. Коли квас почне пінитися, він буде готовий. Зняти плівку/рушник і процідити готовий квас через марлю, складену в два шари. Розлити квас із рису по пляшках (або інших ємностях), у кожну додати по одній родзинці.
- Рисовий квас має настоятися в холодильнику не менше доби. Потім можна вийняти напій із холодильника і подавати до столу. Домашній рисовий квас зберігається в холодильнику близько тижня. Можна подавати квас як самостійний напій або основу для окрошки. Смачного!
Додаткова інформація:
- Рисовий квас має свіжий і приємний смак, який підійде для спекотних літніх днів.
- Зберігайте рисовий квас у холодильнику, щоб зберегти його свіжість і газованість.
- Експериментуйте зі складовими, додавайте свої улюблені фрукти чи ягоди, щоб рисвас набув нових ароматів.