Рисовий квас: ніжний напій з вишуканим смаком

Рисовий квас: ніжний напій з вишуканим смаком
4.2
(13)
Метод: На плиті
Час приготування: 150 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 1,5 л чистої води
  • 100 гр сухого рису
  • 100 гр цукру
  • 1 ст.л. родзинок
  • пів-ч.л. сухих дріжджів

Рецепт приготування страви:

  1. Рис всипати в друшляк і ретельно промити під струменем води. Всипати промитий рис у каструлю з киплячою водою (не солити!). Варити рис до готовності близько 20-25 хвилин. Потім відкинути вміст каструлі на друшляк і залишити рис стікати на півгодини.
  2. Перекласти рис у каструлю, засипати цукром (1 ст.л.), додати сухі дріжджі та родзинки. Обернути каструлю рушником і залишити на годину в теплі. Через зазначений час підігріти чисту воду до теплої температури (40С) і розчинити в ній цукор.
  3. Залити рисову суміш підсолодженою водою і розмішати. Накрити миску вологим легким рушником або харчовою плівкою, залишити настоюватися в теплі.
  4. Рисовий квас має бродити від 4 до 5 діб. Коли квас почне пінитися, він буде готовий. Зняти плівку/рушник і процідити готовий квас через марлю, складену в два шари. Розлити квас із рису по пляшках (або інших ємностях), у кожну додати по одній родзинці.
  5. Рисовий квас має настоятися в холодильнику не менше доби. Потім можна вийняти напій із холодильника і подавати до столу. Домашній рисовий квас зберігається в холодильнику близько тижня. Можна подавати квас як самостійний напій або основу для окрошки. Смачного!

Додаткова інформація:

  • Рисовий квас має свіжий і приємний смак, який підійде для спекотних літніх днів.
  • Зберігайте рисовий квас у холодильнику, щоб зберегти його свіжість і газованість.
  • Експериментуйте зі складовими, додавайте свої улюблені фрукти чи ягоди, щоб рисвас набув нових ароматів.