Салат зі стручкової фасолі: смачний і корисний

Салат зі стручкової фасолі: смачний і корисний
3.9
(11)
Метод: На плиті
Підійде: Обід, Вечеря, Банкет
Час приготування: 60 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 3 помідори
  • 350 гр стручкової квасолі
  • 1 банка тунця у власному соку (близько 300 гр)
  • 2 картоплини
  • 2 яйця
  • 100 гр сиру з пліснявою Дорблю (можна замінити Російським)
  • 3 ст.л. оливкової олії
  • невеликий пучок кропу
  • сіль, перець за смаком

Рецепт приготування страви:

  1. Кріп промити, обсушити і нашаткувати, скласти в невелику ємність. Влити в ємність із кропом оливкову олію і ретельно розтерти виделкою. Залишити олію із зеленню на півгодини (можна трохи більше).
  2. Картоплю вимити й опустити разом із яйцями в каструлю з киплячою підсоленою водою. Через 10 хвилин після закипання вийняти з каструлі яйця і покласти їх у ємність із холодною водою на кілька хвилин.
  3. Через 20-25 хвилин після початку варіння вийняти картоплю на тарілку і дати їй охолонути. Остиглі яйця очистити від шкаралупи і порізати маленькими кубиками.
  4. Стручкову квасолю промити, обсушити й опустити в каструлю з киплячою підсоленою водою. Стручкова квасоля вариться протягом 5 хвилин при слабкому кипінні. Потім відкинути вміст каструлі на друшляк і залишити остигати.
  5. Картоплю очистити від шкірки та порізати маленькими кубиками. Відкрити банку з тунцем і злити всю рідину, розім'яти рибу виделкою. Сир натерти на крупній тертці. помідори вимити і порізати невеликими кубиками.
  6. З'єднати в салатниці стручкову квасолю з помідорами, картоплею, сиром, яйцями, тунцем, додати сіль, перець за смаком і ретельно перемішати. Заправити салат зі стручкової квасолі сумішшю оливкової олії з кропом, перемішати і подавати до столу.
  7. За бажанням, можна викласти салат зі стручковою квасолею шарами в будь-якій послідовності та полити олією із зеленню. Смачного!
  • Стручкова квасоля - чудове джерело вітамінів і мінералів. Вона сприяє зміцненню імунітету і поліпшенню роботи шлунково-кишкового тракту.
  • Кріп надає салату свіжого аромату та освіжаючого смаку. Він також має антиоксидантні властивості та сприяє поліпшенню печінкової функції.
  • Сиру з пліснявою Дорблю притаманний виразний смак і аромат. Він також містить корисні білки, кальцій і вітамін B12.
  • Цей салат можна подавати як самостійну страву або супроводжувати його м'ясними чи рибними стравами.
  • Експериментуйте зі складом салату, додавайте свої улюблені інгредієнти та насолоджуйтеся унікальним смаком!
  • Запасайтеся свіжими овочами та квасолею на ринку або в супермаркеті, щоб завжди мати змогу приготувати цей смачний салат.