Швидкий рецепт салату з пастою

Швидкий рецепт салату з пастою
5.0
(9)
Метод: На плиті
Підійде: Обід, Вечеря, Банкет
Час приготування: 50 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 0,5 кг пасти (бажано використовувати дрібні фігури)
  • 1 банка консервованої кукурудзи (вагою близько 400 гр)
  • 1 банка консервованого горошку (вагою близько 400 гр)
  • близько 200 гр майонезу
  • 1 болгарський перець
  • 100 гр шинки
  • 1 цибулина (бажано фіолетова)
  • 1 ч.л. лимонного соку
  • сіль, перець за смаком

Рецепт приготування страви:

  1. Пасту всипати в каструлю з киплячою підсоленою водою і проварити її протягом 6-8 хвилин (час варіння вказано на упаковці). Потім відкинути пасту на друшляк і залишити остигати. Трохи промити макарони під струменем холодної води і дати всій воді повністю стекти.
  2. Відкрити банку з горошком, злити зайву рідину і викласти його в миску. Відкрити банку з консервованою кукурудзою - також злити рідину і скласти в миску до горошку. Шинку порізати кубиками приблизно такого ж розміру, як горошок і кукурудза.
  3. Болгарський перець вимити, очистити від насіння і порізати маленькими шматочками, розмірами з шинку. Цибулю почистити і дрібно порізати, додати в миску разом із болгарським перцем. Додати до салату пасту, посолити, поперчити за смаком і перемішати.
  4. Заправити салат майонезом, влити лимонний сік і ретельно перемішати. Салат із пастою можна подавати до столу одразу після приготування. Смачного!

Паста є одним із найпопулярніших видів італійських страв і дуже різноманітним продуктом. Її можна готувати з різними соусами, додавати до супів або використовувати як основу для салатів. Такий салат з пастою стане чудовою альтернативою для традиційних салатів з овочів і збагатить ваше меню новими смаками та текстурами.