Кабачки по-корейськи
Кухня
Інгредієнти:
- 4 середніх кабачки
- 3 морквини
- 1 цибулина
- половина болгарського перцю
- 80 мл оцту 9%
- 4 зубчики часнику
- 2 ч.л. насіння кужуту
- 1-2 ст.л. соєвого соусу
- 1-2 ч.л. рослинної олії
- 1 ст.л. цукру
- сіль, перець за смаком
Рецепт приготування страви:
- Кабачки ретельно вимити і порізати тонкими кружальцями. Якщо ви використовуєте старі кабачки з жорсткою шкіркою, їх потрібно попередньо очистити від неї. Присолити кабачки і залишити на час приготування решти інгредієнтів.
- Моркву почистити і натерти на крупній тертці. Цибулю очистити й порізати тонкими півкільцями. Болгарський перець вимити, розрізати на дві частини та видалити насіння. Половину перцю порізати тонкою соломкою. Часник почистити і розчавити в часникодавці або дрібно порубати ножем.
- Відкинути кабачки на друшляк і ретельно віджати від зайвого соку. З'єднати в мисці кабачки, віджаті від соку з морквою, болгарським перцем, цибулею та часником. В окремій ємності змішати соєвий соус із цукром і ретельно розмішати.
- Влити до соєвого соусу оцет, олію, додати сіль і перець за смаком, ретельно розмішати до повної однорідності. Влити отриманий соус до овочів і перемішати. Насіння кунжуту обсмажити на сухій сковорідці до появи приємного аромату і дати охолонути. Потім додати його в корейський салат і перемішати.
- Кабачки по-корейськи мають настоятися в холодильнику не менше 5 годин. Потім можна вийняти страву з холодильника і подавати до столу. Смачного!
Кабачки по-корейськи є одним із популярних післяобідніх снеків у Південній Кореї. Вони чудово поєднуються з рисом і стають чудовим доповненням до будь-якого азіатського столу. Кабачки по-корейськи мають витончений смак із легким гострим відтінком, який запам'ятовується на довго.