Рецепт салату з крабових паличок та яблука
Кухня
Інгредієнти:
- 200 гр крабових паличок (бажано замінити крабовим м'ясом)
- 1 середнє яблуко (кислих сортів)
- 2 яйця
- близько 100 гр майонезу
- близько 100 гр сметани
- 100 гр плавленого сиру
- кілька пір'їн зеленої цибулі
- сол, перець за смаком
Рецепт приготування страви:
- Яйця опустити в каструлю з киплячою водою і проварити їх протягом 10 хвилин до готовності. Через зазначений час злити воду і залити яйця холодною водою, залишити на 5 хвилин. Сметану з'єднати з майонезом у невеликій ємності та ретельно розмішати виделкою.
- Крабові палички порізати дрібними шматочками і викласти на дно салатниці. Зелену цибулю промити, обсушити і дрібно порізати, викласти поверх подрібнених крабових паличок і змастити сумішшю сметани з майонезом.
- Яблуко ретельно вимити і натерти на крупній тертці або порізати соломкою (разом зі шкіркою). Плавлений сир натерти на крупній тертці й покрити ним шар яблука, також змастити сумішшю майонезу та сметани.
- Остиглі яйця очистити від шкірки і порізати дрібними кубиками, викласти післядим шаром і змастити салат соусом, що залишився. За бажанням шари салату з крабовими паличками і яблуком можна перемішати.
- Залишити крабовий салат із яблуком на півгодини в холодильнику (не обов'язково). Потім вийняти страву, розкласти по тарілках і подавати до столу. Смачного!
Холодні салати є ідеальним варіантом для літньої погоди або вечері на свіжому повітрі. Вони легкі, освіжають і додають багато вітамінів у ваш раціон. Додавання яблука до цього салату надає йому неперевершеного смаку та хрусткості. Спробуйте цей салат і порадуйте своїх близьких своєю майстерністю в кулінарії!