Вірменський салат із запечених овочів - рецепт хороваца
Кухня
Інгредієнти:
- 3 середніх баклажани
- 3 помідори
- 3 болгарські перці
- 1 маленька цибулина (фіолетова)
- невеликий пучок кропу та кінзи
- 1-2 зубчики часнику
- сіль, перець за смаком
Рецепт приготування страви:
- Над плитою встановити решітку (вогнетривку) і викласти на неї овочі (баклажани, помідори, болгарський перець). Решітка має бути щонайменше на 2 см вище рівня вогню. Готувати овочі для салату Хоровац до легкого почорніння і м'якості. При цьому якомога частіше їх перевертати шипцями або ложкою.
- Можна готувати овочі для Хороваца на грилі або запекти в духовці. Запікати овочі на грилі потрібно якомога частіше їх перевертаючи, щоб вони не пригоріли.
- Якщо ви хочете приготувати овочі для вірменського Хороваца в духовці: баклажани вимити, обсушити і розрізати вздовж на дві половинки. Викласти баклажани на деко і запікати приблизно півгодини за температури 200С.
- Болгарський перець запікати близько 15 хвилин, а помідори стільки ж за часом, але за температури 180С. При цьому кінчиком ножа або зубочисткою обережно проколоти у двох місцях шкірку перцю і помідора.
- Готові овочі остудити й порізати невеликими кубиками, з'єднати в салатниці. Часник очистити і подрібнити ножем, цибулю очистити і порізати маленькими кубиками. Зелень промити, обсушити й дрібно порізати, додати разом із часником і цибулею в салатницю до овочів і перемішати.
- Посолити, поперчити салат за смаком, заправити кількома ложками олії та перемішати. Подавати Хоровац до столу одразу після приготування. Ця страва ідеально підходить до шашлику та інших м'ясних страв. Смачного!
Хоровац - це не просто салат, це справжній шедевр кулінарного мистецтва. Він витончено поєднує смаки запечених овочів з ароматними травами та легкою гостротою часнику. Ця страва завоювала серця багатьох гурманів і стала невід'ємною частиною вірменської кухні.