Салат із рисовою локшиною та кальмарами

Салат із рисовою локшиною та кальмарами
4.6
(7)
Метод: На плиті
Підійде: Обід, Вечеря, Банкет
Час приготування: 90 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 3 середні тушки кальмарів
  • 200 гр пекінської капусти
  • 3 яйця
  • 100 гр рисової локшини
  • 1 середня цибуля-порей (можна замінити середньою цибулиною)
  • майонез - опціонально (можна замінити сметаною)
  • сіль за смаком

Рецепт приготування страви:

  1. Яйця опустити в каструлю з киплячою водою і проварити їх протягом 10 хвилин. Потім перекласти яйця в холодну воду і залишити до повного охолодження. Тим часом приготувати рисову локшину для салату.
  2. Скласти суху локшину в миску, залити гарячою водою (але не окропом) і залишити на 5-6 хвилин. Через зазначений час відкинути локшину на друшляк і дати їй трохи охолонути. Трохи обсушити локшину і нарізати її невеликими шматочками, довжиною близько 4-6 см.
  3. Пекінську капусту нашаткувати, скласти в салатницю. Посолити капусту і трохи пом'яти руками, залишити на 5-10 хвилин. Цибулю-порей порізати тонкими півкільцями (можна порізати цибулину півкільцями, залити 2 ст.л. оцту і засипати 1 ч.л. цукру, залишити промаринуватися).
  4. Кальмари опустити в киплячу підсолену воду і варити їх до готовності 1-1,5 хвилини. Потім відкинути вміст каструлі на друшляк і дати кальмарам охолонути. Нарізати їх півкільцями або соломкою.
  5. З'єднати в салатниці капусту, кальмари, яйця, рисову локшину, додати майонез/сметану за смаком і ретельно перемішати. Салат із рисовою локшиною можна подавати до столу одразу після приготування, але він буде смачнішим, якщо дати йому настоятися деякий час у холодильнику. Смачного!

Цей салат із рисовою локшиною та кальмарами стане чудовим варіантом для легкого обіду чи вечері. Його солодкувато-пряний смак китайської капусти чудово поєднується з ніжністю кальмарів і ароматною локшиною. Додайте улюблені соуси або спеції, щоб насолоджуватися цим салатом ще більше. Приготуйте його зараз і насолоджуйтеся простотою та смаком!