Салат із рисовою локшиною та кальмарами
Кухня
Інгредієнти:
- 3 середні тушки кальмарів
- 200 гр пекінської капусти
- 3 яйця
- 100 гр рисової локшини
- 1 середня цибуля-порей (можна замінити середньою цибулиною)
- майонез - опціонально (можна замінити сметаною)
- сіль за смаком
Рецепт приготування страви:
- Яйця опустити в каструлю з киплячою водою і проварити їх протягом 10 хвилин. Потім перекласти яйця в холодну воду і залишити до повного охолодження. Тим часом приготувати рисову локшину для салату.
- Скласти суху локшину в миску, залити гарячою водою (але не окропом) і залишити на 5-6 хвилин. Через зазначений час відкинути локшину на друшляк і дати їй трохи охолонути. Трохи обсушити локшину і нарізати її невеликими шматочками, довжиною близько 4-6 см.
- Пекінську капусту нашаткувати, скласти в салатницю. Посолити капусту і трохи пом'яти руками, залишити на 5-10 хвилин. Цибулю-порей порізати тонкими півкільцями (можна порізати цибулину півкільцями, залити 2 ст.л. оцту і засипати 1 ч.л. цукру, залишити промаринуватися).
- Кальмари опустити в киплячу підсолену воду і варити їх до готовності 1-1,5 хвилини. Потім відкинути вміст каструлі на друшляк і дати кальмарам охолонути. Нарізати їх півкільцями або соломкою.
- З'єднати в салатниці капусту, кальмари, яйця, рисову локшину, додати майонез/сметану за смаком і ретельно перемішати. Салат із рисовою локшиною можна подавати до столу одразу після приготування, але він буде смачнішим, якщо дати йому настоятися деякий час у холодильнику. Смачного!
Цей салат із рисовою локшиною та кальмарами стане чудовим варіантом для легкого обіду чи вечері. Його солодкувато-пряний смак китайської капусти чудово поєднується з ніжністю кальмарів і ароматною локшиною. Додайте улюблені соуси або спеції, щоб насолоджуватися цим салатом ще більше. Приготуйте його зараз і насолоджуйтеся простотою та смаком!