Салат із сьомгою та креветками
Кухня
Інгредієнти:
- 3-4 яйця
- 150 г варено-морожених креветок
- 150 г філе слабосоленої сьомги
- 50 г твердого сиру
- кілька листків салату
- 2-3 перепелині яйця
- 2 ст.л. червоної ікри
- кілька гілочок кропу або зеленої цибулі
Соус для салату з сьомгою та креветками:
- 300 г вершкового сиру
- 4 ст.л. сметани 20-25%
- 1 ст.л. лимонного соку або соку лайма
- 1-2 зубчика часнику
- сіль, чорний мелений перець за смаком
Рецепт приготування:
- Рекомендується розморозити креветки у холодильнику (положити їх на друшляк, накрити плівкою та закріпити над мискою, щоб стікала зайва волога), це дозволить зберегти їх соковитість.
- Потім кидайте креветки у каструлю з киплячою підсоленою водою і доведіть воду до кипіння. Відразу після цього відкиньте креветки на друшляк і залиште до повного охолодження.
- Залийте яйця холодною водою, поставте на вогонь і варіть: перепелині яйця близько 5 хвилин після закипання, а курячі - 10 хвилин. Охолодіть їх у холодній воді.
- Очистіть охолоджені яйця від шкаралупи, натріть курячі яйця на великій тертці, а перепелині розріжте навпіл. Твердий сир натріть на великій тертці, м'ясо сьомги наріжте дрібними кубиками. Промийте і просушіть листки салату.
- Приготуйте соус для салату: з половини лайма або лимона зніміть шкірку і натріть її на дрібній тертці, ріпчасту цибулю або кроп якомога дрібніше наріжте ножем, часник очистіть і пропустіть через часниковий прес.
- Змішайте часник, цибулю і шкірку цитрусових з вершковим сиром, сметаною, соллю та перцем за смаком. Додайте сік лайму або лимону та перемішайте.
- Порційно розкладіть салат в келихи шарами за такою послідовністю: терті варені яйця, сіль і перець, злегка змастіть вершковим соусом, шматочки сьомги, листки салату (розірвіть їх руками на дрібні шматочки), соус, креветки, посипте тертим сиром, змастіть вершковим соусом.
- Повторюйте цю послідовність шарами, доки не закінчаться всі інгредієнти. При подачі прикрасьте кожен салат з сьомгою та креветками половиною яйця, червоною ікрою та листком салату. Смачного!
Цікаві факти:
- Креветки є джерелом високоякісних білків та мінералів, таких як селен, цинк та йод.
- Вершковий соус надає салату багатий м'який смак, поєднуючи всі інгредієнти в гармонійну єдність.
- Укроп і зелена цибуля, використані як прикраса, надають страві свіжості та аромату.
- Салат з морепродуктами - ідеальний вибір для святкового столу або освіжаючої вечері влітку.
Спробуйте цей салат з морепродуктами та вершковим соусом, і ви будете насолоджуватися неперевершеним поєднанням смаків!