Салат із сьомгою та креветками

Салат із сьомгою та креветками
3.9
(12)
Метод: На плиті
Підійде: Обід, Вечеря, Банкет
Час приготування: 20 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 3-4 яйця
  • 150 г варено-морожених креветок
  • 150 г філе слабосоленої сьомги
  • 50 г твердого сиру
  • кілька листків салату
  • 2-3 перепелині яйця
  • 2 ст.л. червоної ікри
  • кілька гілочок кропу або зеленої цибулі

Соус для салату з сьомгою та креветками:

  • 300 г вершкового сиру
  • 4 ст.л. сметани 20-25%
  • 1 ст.л. лимонного соку або соку лайма
  • 1-2 зубчика часнику
  • сіль, чорний мелений перець за смаком

Рецепт приготування:

  1. Рекомендується розморозити креветки у холодильнику (положити їх на друшляк, накрити плівкою та закріпити над мискою, щоб стікала зайва волога), це дозволить зберегти їх соковитість.
  2. Потім кидайте креветки у каструлю з киплячою підсоленою водою і доведіть воду до кипіння. Відразу після цього відкиньте креветки на друшляк і залиште до повного охолодження.
  3. Залийте яйця холодною водою, поставте на вогонь і варіть: перепелині яйця близько 5 хвилин після закипання, а курячі - 10 хвилин. Охолодіть їх у холодній воді.
  4. Очистіть охолоджені яйця від шкаралупи, натріть курячі яйця на великій тертці, а перепелині розріжте навпіл. Твердий сир натріть на великій тертці, м'ясо сьомги наріжте дрібними кубиками. Промийте і просушіть листки салату.
  5. Приготуйте соус для салату: з половини лайма або лимона зніміть шкірку і натріть її на дрібній тертці, ріпчасту цибулю або кроп якомога дрібніше наріжте ножем, часник очистіть і пропустіть через часниковий прес.
  6. Змішайте часник, цибулю і шкірку цитрусових з вершковим сиром, сметаною, соллю та перцем за смаком. Додайте сік лайму або лимону та перемішайте.
  7. Порційно розкладіть салат в келихи шарами за такою послідовністю: терті варені яйця, сіль і перець, злегка змастіть вершковим соусом, шматочки сьомги, листки салату (розірвіть їх руками на дрібні шматочки), соус, креветки, посипте тертим сиром, змастіть вершковим соусом.
  8. Повторюйте цю послідовність шарами, доки не закінчаться всі інгредієнти. При подачі прикрасьте кожен салат з сьомгою та креветками половиною яйця, червоною ікрою та листком салату. Смачного!

Цікаві факти:

  • Креветки є джерелом високоякісних білків та мінералів, таких як селен, цинк та йод.
  • Вершковий соус надає салату багатий м'який смак, поєднуючи всі інгредієнти в гармонійну єдність.
  • Укроп і зелена цибуля, використані як прикраса, надають страві свіжості та аромату.
  • Салат з морепродуктами - ідеальний вибір для святкового столу або освіжаючої вечері влітку.

Спробуйте цей салат з морепродуктами та вершковим соусом, і ви будете насолоджуватися неперевершеним поєднанням смаків!