Салат з рисом та сардинами

Салат з рисом та сардинами
4.9
(6)
Метод: На плиті
Підійде: Обід, Вечеря, Банкет
Час приготування: 60 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 250 г сардин у маслі
  • 4 яйця
  • 1 цибулина
  • 100 г майонезу
  • 80 г сухого рису
  • 1 свіжий або солений огірок
  • декілька гілок петрушки
  • 8 оливок (для прикрашання)
  • 2 листки салату (для прикрашання)
  • сіль, перець за смаком

Рецепт приготування:

  1. Висипте рис (без промивання) у каструлю з киплячою підсоленою водою (200 мл). Після другого закипання зменшіть вогонь і варіть кашу на слабкому кипінні протягом близько 10 хвилин.
  2. Зніміть каструлю з вогню, накрийте кришкою і огорніть рис рушником, залиште його на 20-30 хвилин, щоб він набух. Підготуйте решту інгредієнтів протягом цього часу.
  3. Залийте яйця холодною водою, поставте на вогонь і варіть близько 10 хвилин після закипання. Злийте окроп, залийте варені яйця льодяною водою і залиште остигати на декілька хвилин.
  4. Натріть огірок на великій тертці й видаліть зайву рідину. Очистіть і поріжте цибулю дрібними шматочками, злийте на сито і обваріть кип'ятком (щоб позбутися гіркоти).
  5. Натріть сир на дрібній тертці, зелень промийте та нашинкуйте. Оливки наріжте на кружечки.
  6. Відкрийте консерви з рибою, злийте масло і розітріть сардину виделкою. Охолоджені яйця натріть на великій тертці та відкладіть убік.
  7. У відповідній мисці з'єднайте рис із частиною майонезу, посипте нарізаною петрушкою.
  8. До рисової суміши покладіть розтерту рибу, решту майонезу та посипте обвареним луком. Додайте тертий огірок. Все ретельно перемішайте.
  9. Бажано перед подачею на стіл поставити салат на кілька годин у холодильник для пропитки.

Цей салат не тільки створить святкову атмосферу, але й подарує всім смакову насолоду. Він виглядає так чудово, що його майже шкода їсти! Не сумнівайтеся, цей салат стане справжньою зіркою вашого новорічного столу! Підкоріть ним усіх своїх гостей й насолоджуйтесь магією святкування разом зі смачним та оригінальним салатом. Смачного!