Салат з рисом та сардинами
Кухня
Інгредієнти:
- 250 г сардин у маслі
- 4 яйця
- 1 цибулина
- 100 г майонезу
- 80 г сухого рису
- 1 свіжий або солений огірок
- декілька гілок петрушки
- 8 оливок (для прикрашання)
- 2 листки салату (для прикрашання)
- сіль, перець за смаком
Рецепт приготування:
- Висипте рис (без промивання) у каструлю з киплячою підсоленою водою (200 мл). Після другого закипання зменшіть вогонь і варіть кашу на слабкому кипінні протягом близько 10 хвилин.
- Зніміть каструлю з вогню, накрийте кришкою і огорніть рис рушником, залиште його на 20-30 хвилин, щоб він набух. Підготуйте решту інгредієнтів протягом цього часу.
- Залийте яйця холодною водою, поставте на вогонь і варіть близько 10 хвилин після закипання. Злийте окроп, залийте варені яйця льодяною водою і залиште остигати на декілька хвилин.
- Натріть огірок на великій тертці й видаліть зайву рідину. Очистіть і поріжте цибулю дрібними шматочками, злийте на сито і обваріть кип'ятком (щоб позбутися гіркоти).
- Натріть сир на дрібній тертці, зелень промийте та нашинкуйте. Оливки наріжте на кружечки.
- Відкрийте консерви з рибою, злийте масло і розітріть сардину виделкою. Охолоджені яйця натріть на великій тертці та відкладіть убік.
- У відповідній мисці з'єднайте рис із частиною майонезу, посипте нарізаною петрушкою.
- До рисової суміши покладіть розтерту рибу, решту майонезу та посипте обвареним луком. Додайте тертий огірок. Все ретельно перемішайте.
- Бажано перед подачею на стіл поставити салат на кілька годин у холодильник для пропитки.
Цей салат не тільки створить святкову атмосферу, але й подарує всім смакову насолоду. Він виглядає так чудово, що його майже шкода їсти! Не сумнівайтеся, цей салат стане справжньою зіркою вашого новорічного столу! Підкоріть ним усіх своїх гостей й насолоджуйтесь магією святкування разом зі смачним та оригінальним салатом. Смачного!