Гливи по-корейськи

Гливи по-корейськи
3.9
(9)
Метод: На плиті
Підійде: Обід, Вечеря, Банкет
Час приготування: 60 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 500 г глив (вага шапок)
  • 1 цибулина
  • 1 морква
  • 4 ст.л. рослинної олії
  • 3 ст.л. 9% оцту
  • 1 ч.л. цукру
  • 2 зубчики часнику
  • 1 ч.л. меленої паприки
  • 1/4 ч.л. меленого чорного перцю
  • червоний мелений перець - за смаком (необов'язково)

Рецепт приготування:

  1. Промийте гливи, відокремте капелюшки від ніжок (останні не знадобляться для закуски). Великі капелюшки розріжте на дві або три частини.
  2. В каструлі доведіть до кипіння підсолену воду, покладіть туди нарізані або цілі капелюшки глив, доведіть до кипіння і варіть 5 хвилин. Відварені гливи відкиньте на дуршлаг, дайте стекти воді.
  3. Тим часом очистіть і наріжте тонко соломкою моркву (бажано натерти її на тертці для моркви по-корейськи). Очистіть цибулю і наріжте дрібними шматочками, часник очистіть і якомога дрібно наріжте ножем.
  4. Змішайте в одній мисці гливи, моркву, цибулю, часник, сіль, цукор і оцет, перемішайте. У сковороду налийте рослинну олію, додайте паприку, чорний і червоний мелений перець, поставте на вогонь.
  5. Обережно помішуючи, нагрівайте олію зі спеціями на сильному вогні. Як тільки паприка почне змінювати колір і ставати темнішою (але не чорніти), а олія легко потріскувати - одразу зніміть сковороду з вогню і влийте олію зі спеціями до грибів, інтенсивно помішуючи їх ложкою.
  6. Накрийте миску кришкою і поставте в холодильник принаймні на півгодини-годину (ще краще залишити їх на ніч). Подавайте мариновані гливи по-корейськи до столу як холодну закуску. Смачного!

Додаткові відомості:

  • Маринування глив дозволяє їм насичуватися ароматами і стати більш смачними.
  • Ви можете експериментувати зі спеціями, додавши інші ваши улюблені інгредієнти, щоб надати закусці більш виразний смак.
  • Ця страва може бути гарним доповненням до салатів, канапок або просто самостійним снеком.
  • Намагайтеся використовувати свіжі та якісні інгредієнти для отримання найкращого смаку і текстури закуски.
  • Не забувайте про час маринування, оскільки це додасть страві ще більше смакових якостей.