Освіжаючий салат з капусти, яблук та овочів
Кухня
Інгредієнти:
- приблизно 400 гр білокачанної капусти (можна замінити червонокачанною капустою)
- 1 яблуко
- 1 морква
- пів-болгарського перцю
- півцибулини (бажано фіолетової)
- 2 ст.л. окропу
- 1 ст.л. оцту
- пів ч.л. цукру
- сіль, перець за смаком
Рецепт приготування страви:
- Цибулю очистити, половину порізати тонкими четвертинками. Скласти подрібнену цибулину в невелику ємність і залити окропом з оцтом. Додати цукор і ретельно розмішати. Залишити цибулю маринуватися на 10-15 хвилин.
- Капусту нашаткувати, скласти в салатницю і трохи пом'яти руками. Моркву очистити, натерти на крупній тертці. Яблуко вимити, розрізати на дві частини й видалити серцевину, порізати м'якоть разом зі шкіркою дрібною соломкою.
- Болгарський перець вимити, розрізати на дві частини та видалити насіння. Порізати половину перцю маленькими кубиками. У салатниці з'єднати капусту, яблука, моркву, цибулю (попередньо злити зайву рідину), болгарський перець і ретельно перемішати.
- Додати до салату сіль, перець за смаком, заправити його олією і ретельно перемішати. Салат із капусти з яблуками можна подавати одразу після приготування. Смачного!
Не соромтеся експериментувати зі складом салату, додавайте свої улюблені інгредієнти, як-от горіхи, кукурудза або копчений лосось, щоб надати йому нових смакових ноток. І не забувайте, що найважливішою складовою будь-якого салату є свіжість і любов, з якою ви його готуєте.