Салат з куркою, ананасами та грибами
Кухня
Інгредієнти:
- 300 гр філе курки
- 200 гр консервованих ананасів
- 200 гр свіжих печериць
- 150 гр консервованих печериць
- 1 невелика цибулина
- 1 ст.л. гірчиці
- 1 ст.л. соєвого соусу
- майонез опціонально
- сіль, перець за смаком
Рецепт приготування страви:
- Філе курки промити й обсушити, зробити кілька неглибоких надрізів. У невеликій ємності з'єднати гірчицю, соєвий соус і розмішати до однорідного кольору. Потім намазати отриманою сумішшю куряче філе так, щоб суміш потрапила всередину розрізів.
- Залишити курку маринуватися на 20-30 хвилин. Відкрити банку з ананасами і злити сироп в окрему миску. Додати в миску із сиропом від ананасів гриби (консервовані) і залишити на 15 хвилин у кімнатній температурі.
- Цибулю очистити та дрібно порізати. Свіжі печериці ретельно вимити і порізати невеликими шматочками. На сковорідці розігріти кілька ложок олії і викласти цибулю. Обсмажити її до золотистого кольору.
- Через 3-4 хвилини додати гриби. Смажити печериці на середньому вогні, помішуючи, до готовності (приблизно 10-15 хвилин). Перекласти готові гриби на паперовий рушник і залишити вистигати.
- Натерти промариновані стейки сіллю з перцем і обсмажити на олії до готовності з обох боків (по 3-4 хвилини з кожного боку). Перекласти курячі стейки на паперовий рушник і дати вбратися зайвому жиру.
- Порізати м'ясо невеликими кубиками, ананаси порізати шматочками такого ж розміру, як і курку. Круглу форму або салатницю змастити 1 ч. л. рослинної олії і викласти на дно консервовані гриби (ретельно просушити їх серветкою або паперовим рушником).
- Консервовані гриби мають лежати на дні форми капелюшками вниз. Зверху викласти подрібнені консервовані ананаси, потім обсмажені гриби з цибулею і курку. При цьому кожен шар змащувати невеликою кількістю майонезу.
- Накрити форму харчовою плівкою або кришкою, відправити в холодильник. Салат із куркою, ананасами та грибами має настоятися не менше 4 годин, краще 6-8. Потім вийняти форму, обережно перевернути вміст на тарілку і прикрасити на свій смак. Смачного!
Не соромтеся експериментувати зі своїми салатами, додавайте свої улюблені інгредієнти та створюйте нові поєднання. Салати - це чудовий спосіб розширити свій кулінарний репертуар і здивувати своїх гостей або родичів настільки, що вони пам'ятатимуть ваші страви надовго.