Салат з куркою, ананасами та грибами

Салат з куркою, ананасами та грибами
4.9
(15)
Метод: На плиті
Підійде: Обід, Вечеря, Банкет
Час приготування: 60 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 300 гр філе курки
  • 200 гр консервованих ананасів
  • 200 гр свіжих печериць
  • 150 гр консервованих печериць
  • 1 невелика цибулина
  • 1 ст.л. гірчиці
  • 1 ст.л. соєвого соусу
  • майонез опціонально
  • сіль, перець за смаком

Рецепт приготування страви:

  1. Філе курки промити й обсушити, зробити кілька неглибоких надрізів. У невеликій ємності з'єднати гірчицю, соєвий соус і розмішати до однорідного кольору. Потім намазати отриманою сумішшю куряче філе так, щоб суміш потрапила всередину розрізів.
  2. Залишити курку маринуватися на 20-30 хвилин. Відкрити банку з ананасами і злити сироп в окрему миску. Додати в миску із сиропом від ананасів гриби (консервовані) і залишити на 15 хвилин у кімнатній температурі.
  3. Цибулю очистити та дрібно порізати. Свіжі печериці ретельно вимити і порізати невеликими шматочками. На сковорідці розігріти кілька ложок олії і викласти цибулю. Обсмажити її до золотистого кольору.
  4. Через 3-4 хвилини додати гриби. Смажити печериці на середньому вогні, помішуючи, до готовності (приблизно 10-15 хвилин). Перекласти готові гриби на паперовий рушник і залишити вистигати.
  5. Натерти промариновані стейки сіллю з перцем і обсмажити на олії до готовності з обох боків (по 3-4 хвилини з кожного боку). Перекласти курячі стейки на паперовий рушник і дати вбратися зайвому жиру.
  6. Порізати м'ясо невеликими кубиками, ананаси порізати шматочками такого ж розміру, як і курку. Круглу форму або салатницю змастити 1 ч. л. рослинної олії і викласти на дно консервовані гриби (ретельно просушити їх серветкою або паперовим рушником).
  7. Консервовані гриби мають лежати на дні форми капелюшками вниз. Зверху викласти подрібнені консервовані ананаси, потім обсмажені гриби з цибулею і курку. При цьому кожен шар змащувати невеликою кількістю майонезу.
  8. Накрити форму харчовою плівкою або кришкою, відправити в холодильник. Салат із куркою, ананасами та грибами має настоятися не менше 4 годин, краще 6-8. Потім вийняти форму, обережно перевернути вміст на тарілку і прикрасити на свій смак. Смачного! 

Не соромтеся експериментувати зі своїми салатами, додавайте свої улюблені інгредієнти та створюйте нові поєднання. Салати - це чудовий спосіб розширити свій кулінарний репертуар і здивувати своїх гостей або родичів настільки, що вони пам'ятатимуть ваші страви надовго.