Салат з курячої грудки з ананасом
Кухня
Інгредієнти:
- 1 качан салату Айсберг
- 1 свіжий середній ананас
- 1 куряча грудка
- 200 г класичного йогурту без смакових добавок
- 1 морква
- 1 лимон (тільки сік)
- 1 ст. л. оливкової олії
- 2 ч. л. каррі
- 1 ч. л. французької гірчиці у зернах (за бажанням можна замінити на ½ ч. л. звичайної гірчиці)
- сіль, перець, спеції за смаком
Рецепт приготування:
- Залити лимон гарячою водою, залишити на 5-10 хвилин. Потім обтерти його та розрізати навпіл. Вичавити сік із половинки лимона, процідити його через сито і змішати в маленькій мисочці з оливковою олією та половиною каррі.
- Промити курячу грудку, розрізати її вздовж на дві частини, рівномірно натерти сіллю та перцем і змастити підготовленою заправкою. Залишити курку маринуватися 15-20 хвилин.
- За цей час змішати йогурт з соком іншої половини лимона, каррі, гірчицею, поперчити та солити за смаком. Очистити ананас від шкірки, нарізати м'яку частину на кільця товщиною близько 1-1,5 см і подрібнити їх на кубики або шматочки.
- Очистити моркву від шкірки і нарізати тонкою соломкою (можна натерти на тертці для моркви по-корейськи). Розібрати листя салату, промити та просушити. За необхідності розірвати їх руками на невеликі шматочки.
- Добре розігріти сковороду або гриль на сильному вогні, обсмажити без масла курячу грудку (приблизно 3-4 хвилини з кожного боку) і перекласти м'ясо на тарілку.
- Тим часом у окремій мисці змішати салат Айсберг з морквою, ананасом, заправити йогуртовим соусом і перемішати. Розкласти овочевий салат по тарілкам, покласти на кожну порцію куряче філе, нарізане на невеликі шматочки.
- Подавати салат зі смаженою курячою грудкою та ананасами до столу теплим, одразу після приготування. Смачного!
Цікавий факт:
Салат Айсберг названий на честь корабля "Титаник", який потонув 15 квітня 1912 року. Його відшукали на борту затонулого судна, а після врятування пасажирів цей сорт салату почав називатись "Айсберг", оскільки тільки така назва могла висловити вдячність за порятунок на морі. Салат Айсберг має хрустку структуру і свіжий смак, що робить його ідеальним компонентом для різноманітних страв.