Салат з курячої грудки з ананасом

Салат з курячої грудки з ананасом
3.7
(7)
Метод: На плиті
Підійде: Обід, Вечеря, Банкет
Час приготування: 30 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 1 качан салату Айсберг
  • 1 свіжий середній ананас
  • 1 куряча грудка
  • 200 г класичного йогурту без смакових добавок
  • 1 морква
  • 1 лимон (тільки сік)
  • 1 ст. л. оливкової олії
  • 2 ч. л. каррі
  • 1 ч. л. французької гірчиці у зернах (за бажанням можна замінити на ½ ч. л. звичайної гірчиці)
  • сіль, перець, спеції за смаком

Рецепт приготування:

  1. Залити лимон гарячою водою, залишити на 5-10 хвилин. Потім обтерти його та розрізати навпіл. Вичавити сік із половинки лимона, процідити його через сито і змішати в маленькій мисочці з оливковою олією та половиною каррі.
  2. Промити курячу грудку, розрізати її вздовж на дві частини, рівномірно натерти сіллю та перцем і змастити підготовленою заправкою. Залишити курку маринуватися 15-20 хвилин.
  3. За цей час змішати йогурт з соком іншої половини лимона, каррі, гірчицею, поперчити та солити за смаком. Очистити ананас від шкірки, нарізати м'яку частину на кільця товщиною близько 1-1,5 см і подрібнити їх на кубики або шматочки.
  4. Очистити моркву від шкірки і нарізати тонкою соломкою (можна натерти на тертці для моркви по-корейськи). Розібрати листя салату, промити та просушити. За необхідності розірвати їх руками на невеликі шматочки.
  5. Добре розігріти сковороду або гриль на сильному вогні, обсмажити без масла курячу грудку (приблизно 3-4 хвилини з кожного боку) і перекласти м'ясо на тарілку.
  6. Тим часом у окремій мисці змішати салат Айсберг з морквою, ананасом, заправити йогуртовим соусом і перемішати. Розкласти овочевий салат по тарілкам, покласти на кожну порцію куряче філе, нарізане на невеликі шматочки.
  7. Подавати салат зі смаженою курячою грудкою та ананасами до столу теплим, одразу після приготування. Смачного!

Цікавий факт:

Салат Айсберг названий на честь корабля "Титаник", який потонув 15 квітня 1912 року. Його відшукали на борту затонулого судна, а після врятування пасажирів цей сорт салату почав називатись "Айсберг", оскільки тільки така назва могла висловити вдячність за порятунок на морі. Салат Айсберг має хрустку структуру і свіжий смак, що робить його ідеальним компонентом для різноманітних страв.