Салат "Ромашка"

Салат "Ромашка"
4.9
(9)
Метод: На плиті
Час приготування: 60 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 1 банка консервованої горбуші (близько 350 г)
  • 250 г рису
  • 4 яйця
  • 2 моркви
  • 1 цибулина
  • 1 огірок
  • 100 г майонезу
  • кілька листків салату
  • мелений коріандр за смаком
  • сіль за смаком

Рецепт приготування:

  1. Рис промийте під холодною водою, додайте його до каструлі з великою кількістю кип'ятка. Варіть рис до готовності протягом приблизно півгодини, потім відкиньте його на друшляк, ретельно промийте під холодною водою й дайте стекти.
  2. Яйця перекладіть до окремої каструлі, долийте холодної води до верху, поставте на вогонь і варіть 10 хвилин після закипання. Злийте гарячу воду, залийте яйця льодяною водою і повністю охолодіть. Очистіть їх від шкаралупи, розітріть жовтки виделкою, а білки наріжте часточками.
  3. Огірок промийте, наріжте на кубики, очистіть цибулю і наріжте її дрібними шматочками, зелень промийте й розділіть на листочки. Відкрийте консерви з рибою, злийте рідину та розітріть рибу виделкою. Моркву очистіть й натріть на крупній тертці.
  4. На сковорідку влийте близько 50 мл рослинної олії, поставте на вогонь і розігрійте на середньому вогні. Додайте натерту моркву та смажте, помішуючи лопаточкою, до м'якості. Посоліть за смаком і додайте мелений коріандр.
  5. На велику плоску тарілку розкладіть листя салату, потім розмістіть варений рис, змастіть його майонезом. Покрийте рис розтертою горбушею, потім цибулею, смаженою морквою, огірками і знову змастіть майонезом. Прикрасьте салат жовтками та білками у вигляді ромашки, як на фото.
  6. Залиште салат "Ромашка" на півгодини-годину в холодильнику, щоб просочився. Потім прикрасьте страву свіжою зеленню і подавайте до столу. Смачного!

Цей салат "Ромашка" стане чудовим варіантом для будь-якого святкового столу або звичайного сімейного обіду. Його ніжний смак і яскравий вигляд приємно здивують ваших гостей. Спробуйте цей рецепт і насолоджуйтесь салатом "Ромашка" разом зі своїми близькими та друзями!