Салат "Ніжність" з крабовими паличками

Салат "Ніжність" з крабовими паличками
4.7
(8)
Метод: На плиті
Час приготування: 60 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 2-3 картоплини
  • 200 г крабових паличок
  • 1 цибулина
  • 1 невелике кисле яблуко
  • 3-4 яйця
  • майонез за смаком
  • сіль за смаком

Маринад для цибулі:

  • 50 мл води
  • 1 ст.л. 9% оцту
  • ½ ч.л. цукру
  • щіпка солі
  • чорний мелений перець за смаком

Рецепт приготування:

  1. Яйця залити великою кількістю холодної води, поставити каструлю на вогонь і довести воду до кипіння. Картоплю помити, опустити в каструлю з киплячою водою та яйцями, варити приблизно півгодини до готовності.
  2. Яйця перекласти в миску з холодною водою приблизно через 10 хвилин після закипання і залишити їх до повного охолодження. Готову картоплю перекласти на окрему тарілку і охолодити.
  3. Цибулю очистити і нарізати дрібними шматочками, скласти в невелику миску, залити маринадом і залишити на 15-20 хвилин. Картоплю очистити і натерти на крупній тертці. Варені яйця очистити від шкаралупи, розділити на білки та жовтки, натерти їх на тертці і розкласти по різним тарілкам.
  4. Крабові палички очистити від обгортки і нарізати дрібними кубиками, цибулю віджати від маринаду і промокнути серветкою. Яблуко очистити від шкірки та серцевини, натерти м'яку частину на крупній тертці.
  5. Викласти салат "Ніжність" на відповідну тарілку шарами у такій послідовності: картопля, змастити майонезом, цибуля, яблуко, майонез, крабові палички, майонез, натерті білки, рівномірно змастити весь салат майонезом та посипати розтертими жовтками. Прикрасити салат за вашим смаком і подавати до столу. Смачного!

Цікаві факти про крабові палички:

  • Крабові палички були винайдені в Японії в 1970-х роках і стали популярними по всьому світу.
  • На відміну від свіжих крабів, крабові палички можна зберігати в морозильнику і використовувати в будь-який час.
  • Виготовлення крабових паличок включає подрібнення м'яса краба, додавання рибного білка, олії та інших інгредієнтів, формування суміші в палички і подальшу обробку.
  • Крабові палички є чудовим джерелом білка та вміщують менше жирів, ніж свіже м'ясо краба.
  • Вони часто використовуються для приготування різноманітних страв, таких як салати, супи та роли з суші.