Салат "Ніжність" з крабовими паличками
Кухня
Інгредієнти:
- 2-3 картоплини
- 200 г крабових паличок
- 1 цибулина
- 1 невелике кисле яблуко
- 3-4 яйця
- майонез за смаком
- сіль за смаком
Маринад для цибулі:
- 50 мл води
- 1 ст.л. 9% оцту
- ½ ч.л. цукру
- щіпка солі
- чорний мелений перець за смаком
Рецепт приготування:
- Яйця залити великою кількістю холодної води, поставити каструлю на вогонь і довести воду до кипіння. Картоплю помити, опустити в каструлю з киплячою водою та яйцями, варити приблизно півгодини до готовності.
- Яйця перекласти в миску з холодною водою приблизно через 10 хвилин після закипання і залишити їх до повного охолодження. Готову картоплю перекласти на окрему тарілку і охолодити.
- Цибулю очистити і нарізати дрібними шматочками, скласти в невелику миску, залити маринадом і залишити на 15-20 хвилин. Картоплю очистити і натерти на крупній тертці. Варені яйця очистити від шкаралупи, розділити на білки та жовтки, натерти їх на тертці і розкласти по різним тарілкам.
- Крабові палички очистити від обгортки і нарізати дрібними кубиками, цибулю віджати від маринаду і промокнути серветкою. Яблуко очистити від шкірки та серцевини, натерти м'яку частину на крупній тертці.
- Викласти салат "Ніжність" на відповідну тарілку шарами у такій послідовності: картопля, змастити майонезом, цибуля, яблуко, майонез, крабові палички, майонез, натерті білки, рівномірно змастити весь салат майонезом та посипати розтертими жовтками. Прикрасити салат за вашим смаком і подавати до столу. Смачного!
Цікаві факти про крабові палички:
- Крабові палички були винайдені в Японії в 1970-х роках і стали популярними по всьому світу.
- На відміну від свіжих крабів, крабові палички можна зберігати в морозильнику і використовувати в будь-який час.
- Виготовлення крабових паличок включає подрібнення м'яса краба, додавання рибного білка, олії та інших інгредієнтів, формування суміші в палички і подальшу обробку.
- Крабові палички є чудовим джерелом білка та вміщують менше жирів, ніж свіже м'ясо краба.
- Вони часто використовуються для приготування різноманітних страв, таких як салати, супи та роли з суші.