Салат з кальмарами та креветками
Кухня
Інгредієнти:
- 1 банка консервованої кукурудзи (приблизно 400 г)
- 200 г пекінської капусти
- 200 г варено-морожених креветок
- 180 г консервованих кальмарів (можна замінити вареними)
- 3 яйця
- 80 г оливок
- 8 помідорів чері (або 1 середній помідор)
- невеликий пучок зелені
- майонез - за смаком
- сіль - за смаком
Рецепт приготування:
- Яйця залити холодною водою, поставити на вогонь, довести до кипіння і варити 10 хвилин. Потім злити воду, залити холодною водою і залишити до повного остигання.
- Очистити варені яйця від шкаралупи та порізати дрібними кубиками. Капусту нарізати якомога більш тонкою соломкою. Кукурудзу відкинути на друшляк і дати стекти рідині. Оливки розрізати навпіл.
- Заморожені кальмари опустити в киплячу, підсолену воду, довести до кипіння і проварити протягом півхвилини. Потім порізати варені або консервовані кальмари на четвертинки або півкільця.
- Креветки опустити в киплячу, підсолену воду. Після закипання злити кип'яток і залишити креветки охолоджуватись. Очистити їх від хвостиків і панцирів.
- Помідори чері вимити та розрізати на четвертинки, а середній помідор порізати на кубики. Зелень промити та дрібно нарізати.
- Змішати в одній салатниці кальмари з креветками, яйцями, помідорами, петрушкою, кукурудзою та оливками. Посолити за смаком. Заправити салат з кальмарами та креветками майонезом, добре перемішати.
- Подавати до столу і насолоджуватися цим чудовим салатом. Смачного!
Цікавий факт:
Кальмари та креветки є джерелом багатьох корисних речовин, таких як білки, вітаміни та мінерали. Вони також містять омега-3 жирні кислоти, які корисні для здоров'я серця та мозку. Тому, цей салат не тільки смачний, але й корисний для вашого організму. Обов'язково готуйте його для вашої родини та друзів!