Французький салат Олів'є

Французький салат Олів'є
4.0
(5)
Метод: На плиті
Підійде: Обід, Вечеря, Банкет
Час приготування: 60 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • половина рябчика (або утки)
  • 5 яєць
  • 3 картоплини
  • 3 ракові шийки (або куряче філе)
  • 1 солений огірок
  • 1 свіжий огірок
  • 100 г охолодженого наваристого яловичого бульйону з желатином (або холодець)
  • майонез "Провансаль" - за смаком
  • 1-2 ч.л. каперсів
  • кілька оливок
  • кілька листків салату
  • сіль - за смаком

Рецепт приготування:

  1. Заздалегідь приготуйте насичений яловичий бульйон, розведіть його відповідно до рецепту з желатином і залиште повністю застигнути в холодильнику.
  2. Розріжте філе рябчика або утки на невеликі шматочки та обсмажте на помірному вогні в 2 ст.л. рослинного масла до золотистого кольору. Покладіть обсмажене м'ясо на окрему тарілку, попередньо покладіть на неї серветки або паперови рушники.
  3. В каструлі доведіть воду до кипіння, додайте сіль і опустіть непочищену картоплю. Варіть приблизно півгодини на слабкому вогні, а потім вийміть і дайте остудитися на тарілці.
  4. Залийте яйця холодною водою так, щоб вони повністю були покриті, і поставте на вогонь. Після закипання зменшіть вогонь і варіть яйця приблизно 10 хвилин, поки вони не будуть готові.
  5. Злийте з яєць окроп, залийте їх льодяною водою і залиште на декілька хвилин для охолодження. Потім очистіть яйця від шкаралупи, розріжте навпіл та видаліть жовтки.
  6. Охолоджену картоплю очистіть від шкірки і наріжте на рівні кубики. Промийте свіжий огірок і наріжте його тонкими півколами, а солений наріжте на дрібні кубики.
  7. Окремо сваріть раки до готовності, очистіть їх від панциря і відокреміть шийки. Якщо ви замінюєте ракові шийки курячим м'ясом, спочатку його потрібно варити у киплячій підсоленій воді протягом близько півгодини.
  8. Промийте листя салату, обсушіть і розірвіть на шматочки руками. У одній мисці змішайте обсмажене м'ясо, свіжі та солені огірки, картоплю, каперси, салатні листя, сіль за смаком, заправте майонезом і добре перемішайте.
  9. Французький салат Олів'є бажано подавати до столу одразу після приготування, прикрасивши його часточками оливок, раковими шийками та білками яєць з кубиками бульйону. Смачного!

Цей рецепт витримав випробування часу та залишається незабутнім смаковим досвідом для всіх прихильників гастрономії. Салат Олів'є став символом французької кухні та підкорив серця гурманів по всьому світу. Його різноманітні інгредієнти та збалансований смак роблять його ідеальним додатком до будь-якого святкового столу. Спробуйте приготувати цей класичний салат Олів'є та насолоджуйтесь справжнім шедевром французької кухні!