Салат з кальмарами і яйцем
Кухня
Інгредієнти:
- 0,5 кг кальмарів
- 4-5 яєць
- 1 цибулина
- майонез опціонально
- 2 ст.л. оцту
- 2 ст.л. окропу
- дрібка солі та цукру
- кілька гілочок кропу (можна заманити сушеним)
- сіль за смаком
Рецепт приготування страви:
- Цибулю почистити і порізати дрібними шматочками, скласти в невелику ємність. Залити цибулю оцтом, окропом, додати сіль із цукром і розмішати. Залишити цибулю маринуватися на 15 хвилин.
- У каструлі закип'ятити воду і скласти туди яйця. В окремій каструлі закип'ятити воду, посолити її й опустити кріп. Додати в киплячу підсолену воду з кропом кальмари і варити їх після закипання дві хвилини.
- Відкинути кальмари на друшляк і дати стекти зайвій воді, кріп викинути. Через 10 хвилин після початку приготування, злити воду з яєць і залити їх холодною водою. Залишити яйця в холодній воді на 5 хвилин, щоб вони повністю охололи.
- Кальмари просушити і порізати дрібною соломкою. Яйця очистити від шкаралупи і порізати невеликими кубиками. З'єднати в салатниці кальмари, яйця, цибулю (попередньо злити маринад), додати дрібку цукру і сіль за смаком, перемішати.
- Заправити салат із кальмарами та яйцем майонезом і ретельно перемішати. Прикрасити страву на свій смак. Подавати салат можна відразу після приготування. Смачного!
Це страва, яка гармонійно поєднується з будь-якими іншими стравами. Вона може бути чудовим доповненням до вечері з сім'єю або святкового столу. Салат із кальмарами та яйцем також ідеально підходить для вечірнього перекусу або обіду в офісі.