Крабовий салат з пекінською капустою
Кухня
Інгредієнти:
- 500 г пекінської капусти
- банка консервованої кукурудзи (близько 350-400 г)
- 3 яйця
- 250 г крабових паличок
- невеликий пучок свіжого кропу
- 2-3 ст.л. сметани
- 2-3 ст.л. майонезу
- 1 зубчик часнику
- сіль за смаком
Рецепт приготування:
- Яйця залити холодною водою і поставити на вогонь. Після закипання варити їх 10 хвилин при слабкому кипінні.
- Пекінську капусту нашинкувати якомога тонше, крабові палички очистити від плівки і нарізати дрібними шматочками.
- Відкрити банку консервованої кукурудзи і злити всю рідину. Зелень промити й нарізати дрібно, часник очистити й пропустити через часникодавку.
- Змішати часник з петрушкою, сметаною й майонезом, поперчити за смаком й перемішати. Це соус для крабового салату з капустою.
- Яйця витягти з киплячої води, залити льодяною (або просто холодною) водою й залишити на декілька хвилин охолоджуватись. Очистити їх від шкаралупи й нарізати на дрібні кубики.
- Змішати в одній салатниці капусту, крабові палички, кукурудзу, яйця, додати сіль за смаком, полити сметанним соусом та перемішати. Крабовий салат з пекінською капустою готовий до подачі на стіл. Смачного!
Цей салат відмінно підходить як закуска або головна страва. Він поєднує в собі хрустку пекінську капусту, ніжні крабові палички та соковиту кукурудзу, які доповнюються смаком свіжого укропу. Сметанний соус з нотками часнику і петрушки надає салату особливої пікантності.
Приготування цього салату не займе багато часу, але результат вас приємно здивує. Він стане незамінним атрибутом будь-якого святкового заходу або просто приємним смаковим додатком до щоденного обіду. Експериментуйте зі складом і кількістю інгредієнтів, додавайте свої улюблені приправи і насолоджуйтесь цим ніжним і смачним крабовим салатом з пекінською капустою.