Крабовий салат з пекінською капустою

Крабовий салат з пекінською капустою
4.1
(9)
Метод: На плиті
Підійде: Обід, Вечеря, Банкет
Час приготування: 20 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 500 г пекінської капусти
  • банка консервованої кукурудзи (близько 350-400 г)
  • 3 яйця
  • 250 г крабових паличок
  • невеликий пучок свіжого кропу
  • 2-3 ст.л. сметани
  • 2-3 ст.л. майонезу
  • 1 зубчик часнику
  • сіль за смаком

Рецепт приготування:

  1. Яйця залити холодною водою і поставити на вогонь. Після закипання варити їх 10 хвилин при слабкому кипінні.
  2. Пекінську капусту нашинкувати якомога тонше, крабові палички очистити від плівки і нарізати дрібними шматочками.
  3. Відкрити банку консервованої кукурудзи і злити всю рідину. Зелень промити й нарізати дрібно, часник очистити й пропустити через часникодавку.
  4. Змішати часник з петрушкою, сметаною й майонезом, поперчити за смаком й перемішати. Це соус для крабового салату з капустою.
  5. Яйця витягти з киплячої води, залити льодяною (або просто холодною) водою й залишити на декілька хвилин охолоджуватись. Очистити їх від шкаралупи й нарізати на дрібні кубики.
  6. Змішати в одній салатниці капусту, крабові палички, кукурудзу, яйця, додати сіль за смаком, полити сметанним соусом та перемішати. Крабовий салат з пекінською капустою готовий до подачі на стіл. Смачного!

Цей салат відмінно підходить як закуска або головна страва. Він поєднує в собі хрустку пекінську капусту, ніжні крабові палички та соковиту кукурудзу, які доповнюються смаком свіжого укропу. Сметанний соус з нотками часнику і петрушки надає салату особливої пікантності.

Приготування цього салату не займе багато часу, але результат вас приємно здивує. Він стане незамінним атрибутом будь-якого святкового заходу або просто приємним смаковим додатком до щоденного обіду. Експериментуйте зі складом і кількістю інгредієнтів, додавайте свої улюблені приправи і насолоджуйтесь цим ніжним і смачним крабовим салатом з пекінською капустою.