Салат Цезар з куркою та смачним соусом

Салат Цезар з куркою та смачним соусом
3.9
(12)
Метод: На плиті
Час приготування: 30 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 600 г курячого філе
  • 300 г помідорів чері
  • 1 великий пучок салату, вагою близько 150 г
  • 100 г пармезану
  • оливкова олія (опціонально)
  • сухарики білі (краще часникові)
  • маслини та перепелині яйця для прикрашання

Соус для Цезаря:

  • 4 перепелині яйця
  • 4 ч.л. гірчиці
  • 4 ст.л. лимонного соку
  • 200 мл оливкової олії
  • сіль, перець

Рецепт приготування:

  1. Філе курки промити, обсушити та нарізати кубиками. Посипати сіллю, перцем, приправою за смаком та перемішати. На сковорідці розігріти декілька ложок рослинної олії та обсмажити курку до золотистого кольору на середньо-сильному вогні, помішуючи.
  2. Зняти сковорідку з вогню та залишити охолонути. За бажанням можна промокнути м'ясо паперовим рушником від зайвого жиру.
  3. Приготувати соус для салату Цезар. В окрему миску розбити 2 перепелиних яйця, додати гірчицю, лимонний сік, олію та добре збити виделкою, поки соус не стане повністю однорідним та буде мати приємну кремову консистенцію.
  4. Сир нарізати кубиками або натерти на терці. Покласти салат Цезар на салатник або на страву: застелити дно салатника листями, вилити на них 1/3 соусу. Додатково зламати листя салату, додати половину сухариків, половину сиру, усю курку та перемішати. Вилити цю суміш зверху на салатні листя з соусом, посипати сиром та сухариками.
  5. Прикрасити салат Цезар помідорами чері, вареними перепелиними яйцями, маслинами без кісточок та подавати. Смакота гарантована!

Цей салат чудово підійде для легкої вечері чи обіду. Цезар - це не просто салат, це справжній шедевр американської кухні. Його можна подавати як окрему страву, або ж як додаток до головної страви. Не забувайте експериментувати з інгредієнтами та додавати свої улюблені продукти для того, щоб створити щось особливе та неповторне. Смакуйте та насолоджуйтеся цим витонченим салатом!