Салат Цезар з куркою та смачним соусом
Кухня
Інгредієнти:
- 600 г курячого філе
- 300 г помідорів чері
- 1 великий пучок салату, вагою близько 150 г
- 100 г пармезану
- оливкова олія (опціонально)
- сухарики білі (краще часникові)
- маслини та перепелині яйця для прикрашання
Соус для Цезаря:
- 4 перепелині яйця
- 4 ч.л. гірчиці
- 4 ст.л. лимонного соку
- 200 мл оливкової олії
- сіль, перець
Рецепт приготування:
- Філе курки промити, обсушити та нарізати кубиками. Посипати сіллю, перцем, приправою за смаком та перемішати. На сковорідці розігріти декілька ложок рослинної олії та обсмажити курку до золотистого кольору на середньо-сильному вогні, помішуючи.
- Зняти сковорідку з вогню та залишити охолонути. За бажанням можна промокнути м'ясо паперовим рушником від зайвого жиру.
- Приготувати соус для салату Цезар. В окрему миску розбити 2 перепелиних яйця, додати гірчицю, лимонний сік, олію та добре збити виделкою, поки соус не стане повністю однорідним та буде мати приємну кремову консистенцію.
- Сир нарізати кубиками або натерти на терці. Покласти салат Цезар на салатник або на страву: застелити дно салатника листями, вилити на них 1/3 соусу. Додатково зламати листя салату, додати половину сухариків, половину сиру, усю курку та перемішати. Вилити цю суміш зверху на салатні листя з соусом, посипати сиром та сухариками.
- Прикрасити салат Цезар помідорами чері, вареними перепелиними яйцями, маслинами без кісточок та подавати. Смакота гарантована!
Цей салат чудово підійде для легкої вечері чи обіду. Цезар - це не просто салат, це справжній шедевр американської кухні. Його можна подавати як окрему страву, або ж як додаток до головної страви. Не забувайте експериментувати з інгредієнтами та додавати свої улюблені продукти для того, щоб створити щось особливе та неповторне. Смакуйте та насолоджуйтеся цим витонченим салатом!