Інгредієнти:
- 0,5 кг м'якоті кавуна
- 1 середнє манго (можна замінити нектарином)
- 1 помідор
- 1 фіолетова цибулина
- 100 гр овечого сиру
- пучок руколи
- 4 ст.л. оливкової олії
- 3 ст.л. бальзамічного оцту
- маленький шматочок гострого червоного перцю
- сіль, перець за смаком
Рецепт приготування страви:
- Для приготування цього салату бажано використовувати пружну, не перестиглу м'якоть. Вирізати із середини кавуна прямокутний пласт м'якоті, товщиною приблизно 5 см. Відправити вирізаний шматок на 20 хвилин у морозилку.
- Цибулину очистити, розрізати навпіл і порізати тонкими півкільцями, залити її бальзамічним оцтом і залишити маринуватися на 15 хвилин.
- Червоний гострий перець очистити від насіння і дуже дрібно порізати. Руколу промити й обсушити, з'єднати в салатниці з червоним гострим перцем і оливковою олією, перемішати.
- Манго або нектарин порізати тонкими скибочками, помідор вимити і порізати півкільцями. Вийняти кавун з морозилки, вмочити з усіх боків у суміші маслинової олії та бальзамічного оцту (попередньо зливши його з цибулі).
- Перекласти кавун на велику плоску тарілку, зверху шарами викласти манго/нектарини, цибулю, рукколу з перцем, помідори. Розкришити руками овечий сир, викласти останнім шаром і скропити людо рослинною олією.
- Подавати салат із кавуна до столу одразу після приготування. Смачного!
Цей салат із кавуна та манго містить багато корисних речовин, таких як вітамін С та А, калій, магній та інші. Також, його можна використовувати як легкий перекус під час літніх вечорів з друзями або як закуску до основної страви.