Салат із кавуна, манго та овечого сиру: легкий і смачний рецепт

Салат із кавуна, манго та овечого сиру: легкий і смачний рецепт
4.1
(7)
Метод: На плиті
Час приготування: 40 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 0,5 кг м'якоті кавуна
  • 1 середнє манго (можна замінити нектарином)
  • 1 помідор
  • 1 фіолетова цибулина
  • 100 гр овечого сиру
  • пучок руколи
  • 4 ст.л. оливкової олії
  • 3 ст.л. бальзамічного оцту
  • маленький шматочок гострого червоного перцю
  • сіль, перець за смаком

Рецепт приготування страви:

  1. Для приготування цього салату бажано використовувати пружну, не перестиглу м'якоть. Вирізати із середини кавуна прямокутний пласт м'якоті, товщиною приблизно 5 см. Відправити вирізаний шматок на 20 хвилин у морозилку.
  2. Цибулину очистити, розрізати навпіл і порізати тонкими півкільцями, залити її бальзамічним оцтом і залишити маринуватися на 15 хвилин.
  3. Червоний гострий перець очистити від насіння і дуже дрібно порізати. Руколу промити й обсушити, з'єднати в салатниці з червоним гострим перцем і оливковою олією, перемішати.
  4. Манго або нектарин порізати тонкими скибочками, помідор вимити і порізати півкільцями. Вийняти кавун з морозилки, вмочити з усіх боків у суміші маслинової олії та бальзамічного оцту (попередньо зливши його з цибулі).
  5. Перекласти кавун на велику плоску тарілку, зверху шарами викласти манго/нектарини, цибулю, рукколу з перцем, помідори. Розкришити руками овечий сир, викласти останнім шаром і скропити людо рослинною олією.
  6. Подавати салат із кавуна до столу одразу після приготування. Смачного!

Цей салат із кавуна та манго містить багато корисних речовин, таких як вітамін С та А, калій, магній та інші. Також, його можна використовувати як легкий перекус під час літніх вечорів з друзями або як закуску до основної страви.