Салат "Казка" з куркою та чорносливом

Салат "Казка" з куркою та чорносливом
4.8
(11)
Метод: На плиті
Час приготування: 30 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • гриби – 350 г
  • чорнослив – 170 г
  • куряче філе – 400 г
  • майонез – за смаком
  • твердий сир – 200 г
  • ріпчаста цибуля – 1 шт.
  • грецькі горіхи – 100 г
  • сіль – за смаком
  • соняшникова олія – 3 ст.л.

Рецепт приготування:

Класичне поєднання курки та чорносливу в цьому салаті вважається традиційним. Щоб чорнослив ідеально гармоніював з іншими інгредієнтами, дотримуйтеся зазначених пропорцій.

  1. Куряче м'ясо відварюємо до готовності з додаванням лаврового листа та щіпки солі.
  2. Заливаємо вимитий чорнослив теплою водою та залишаємо на 20 хвилин замочуватися у мисці.
  3. Цибулю чистимо від шкірки, ріжемо спочатку на четвертинки, а потім дрібно кришимо.
  4. Викладаємо гриби у розігріту соняшникову олію та смажимо до напівготовності.
  5. Додаємо дрібно нарізану цибулю та продовжуємо обсмажувати до золотистої скоринки.
  6. Окремо смажимо ядра грецьких горіхів на сухій сковороді.
  7. Охолоджене м'ясо нарізаємо невеликими кубиками.
  8. Зливаємо воду з сухофруктів і нарізаємо тонкою соломкою.
  9. Викладаємо на велику плоску тарілку шар курки та змащуємо легким майонезом.
  10. Зверху рівномірно розкладаємо чорнослив, а потім обсмажені гриби.
  11. Натираємо твердий сир і посипаємо зверху блюда.
  12. За допомогою ножа дрібно рубаємо обсмажені горіхи та викладаємо поверх салату. Не забуваємо кожен шар змащувати майонезом.

Щоб салат добре просочився, накриваємо зверху плівкою та поміщаємо в холодильник на 30 хвилин.

Цей рецепт - чудовий вибір для святкового столу або сімейної вечері. Спробуйте додати трохи зелені або подавати страву на листках салату для додаткової свіжості та кольору. За бажанням, можна варіювати складові: замінити грецькі горіхи на інші або додати трохи свіжих трав для аромату. Насолоджуйтеся!