Салат Коул Слоу: Рецепт знаменитої кухні

Салат Коул Слоу: Рецепт знаменитої кухні
3.9
(7)
Метод: На плиті
Підійде: Обід, Вечеря, Банкет
Час приготування: 40 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 300 гр свіжої капусти
  • 200 гр моркви
  • 3 ст.л. сметани
  • 2 ст.л. майонезу
  • 2 ч.л. гірчиці
  • 2 ч.л. лимонного соку
  • 1,5 ч.л. цукру
  • сіль за смаком

Рецепт приготування страви:

  1. Капусту дуже тонко нашаткувати, стару або жорстку засипати сіллю і гарненько пом'яти руками до м'якості. Моркву очистити і порізати тонкою соломкою (зручно для цього використовувати тертку для корейської моркви).
  2. Овочі для салату Коул Слоу мають бути тонко нашатковані, але не натерті на дрібній тертці. З'єднати в салатниці подрібнену капусту з морквою.
  3. У невеликій ємності з'єднати майонез, сметану, гірчицю, лимонний сік, цукор, сіль за смаком і гарненько розмішати виделкою до однорідного кольору і консистенції.
  4. Заправити салат Коул Слоу отриманим соусом і ретельно перемішати. Подавати овочевий салат можна відразу після приготування. Смачного!

Салат Коул Слоу отримав свою назву від англійських слів "cole" (капуста) і "slaw" (солодка маса). Цей салат був відомий ще з часів Стародавнього Риму, але з'явився на півдні США внаслідок міграції європейців. Сьогодні він є популярною стравою на будь-якому американському столі та відомий своїм освіжаючим смаком і текстурою.