Салат Коул Слоу: Рецепт знаменитої кухні
Кухня
Інгредієнти:
- 300 гр свіжої капусти
- 200 гр моркви
- 3 ст.л. сметани
- 2 ст.л. майонезу
- 2 ч.л. гірчиці
- 2 ч.л. лимонного соку
- 1,5 ч.л. цукру
- сіль за смаком
Рецепт приготування страви:
- Капусту дуже тонко нашаткувати, стару або жорстку засипати сіллю і гарненько пом'яти руками до м'якості. Моркву очистити і порізати тонкою соломкою (зручно для цього використовувати тертку для корейської моркви).
- Овочі для салату Коул Слоу мають бути тонко нашатковані, але не натерті на дрібній тертці. З'єднати в салатниці подрібнену капусту з морквою.
- У невеликій ємності з'єднати майонез, сметану, гірчицю, лимонний сік, цукор, сіль за смаком і гарненько розмішати виделкою до однорідного кольору і консистенції.
- Заправити салат Коул Слоу отриманим соусом і ретельно перемішати. Подавати овочевий салат можна відразу після приготування. Смачного!
Салат Коул Слоу отримав свою назву від англійських слів "cole" (капуста) і "slaw" (солодка маса). Цей салат був відомий ще з часів Стародавнього Риму, але з'явився на півдні США внаслідок міграції європейців. Сьогодні він є популярною стравою на будь-якому американському столі та відомий своїм освіжаючим смаком і текстурою.