Салат із кукурудзою та сухариками: незвичний смаковий дует

Салат із кукурудзою та сухариками: незвичний смаковий дует
4.0
(9)
Метод: На плиті
Підійде: Обід, Вечеря, Банкет
Час приготування: 50 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 300 гр кукурудзи
  • 300 гр консервованої квасолі
  • 300 гр житнього хліба (або 250 гр готових житніх сухариків)
  • майонез опціонально
  • невеликий пучок кропу
  • сіль за смаком

Рецепт приготування страви:

  1. Почати з приготування сухариків для салату з кукурудзою. Духовку розігріти до 220С. Житній хліб порізати невеликими брусочками, викласти на деко, посипати сіллю і скропити олією. Відправити деко в розігріту духовку.
  2. Через 1-2 хвилини вимкнути духовку і залишити деко в духовій шафі на 15-20 хвилин. При цьому дверцята духовки не відчиняти. Потім вийняти деко, дати сухарикам охолонути. Кріп промити, обсушити і подрібнити ножем.
  3. Відкрити банку з кукурудзою і квасолею, відкинути вміст на сито, дати стекти від рідини. З'єднати в салатниці кукурудзу, сухарики, квасолю, кріп, посолити за смаком і ретельно перемішати.
  4. Якщо ви хочете, щоб сухарики в салаті хрустіли, заправте салат майонезом перед подачею. Якщо заправити салат майонезом і дати йому півгодини-годину постояти, сухарики розм'якшають. Салат із кукурудзою та сухариками можна подавати в салатниці або порційних тарталетках. Смачного!

Не забувайте, що кріп має чудові корисні властивості для здоров'я. Він містить антиоксиданти, які підтримують імунну систему та сприяють здоров'ю шкіри. Тож, включайте цю чудову зелену приправу у своє меню якомога частіше.