Салат із чорної редьки
Кухня
Інгредієнти:
- 1 корінь чорної редьки
- 300 г м'яса (найкраще свинина або яловичина)
- 1 цибулина
- майонез за смаком
- сіль та перець за смаком
Рецепт приготування:
- Промийте м'ясо та опустіть його в киплячу підсолену воду. Варіть протягом 1,5 години до готовності. Вийміть м'ясо з бульйону та дайте йому повністю охолодитися. Потім наріжте на маленькі кубики.
- Очистіть чорну редьку від шкірки та натріть на грубій тертці (або наріжте на соломкою). Залейте редьку окропом, перемішайте та відразу ж злийте воду.
- Очистіть цибулину та наріжте її тонкою соломкою. Розігрійте 2-3 ст.л. рослинної олії на сковороді та обсмажте нарізану цибулю на слабкому вогні протягом 3-5 хвилин, доки вона не стане золотистого кольору.
- З'єднайте обсмажену цибулю (відразу після сковороди) з чорною редькою та м'ясом, перемішайте. Додайте майонез, сіль та перець за смаком, прикрасьте страву фіолетовою цибулею або зеленню. Салат з чорної редьки готовий для подачі до столу.
До цього салату можна додавати інші інгредієнти, щоб змінити смак та текстуру. Наприклад, гарно підійдуть свіжі огірки, морква або цибуля. Можна також замінити майонез на йогурт або вершковий соус, щоб зробити страву менш калорійною.
Якщо вам подобаються гострі страви, можете додати до салату з чорної редьки кілька крапель соусу табаско або свіжий чилі-перець. А для прикраси страви можна використати свіжу зелень, гранатове насіння або нарізані шматочки лимона.
Таким чином, салат із чорної редьки з м'ясом та цибулею - це простий та корисний рецепт страви, яку можна легко приготувати вдома. Спробуйте цю страву та насолоджуйтесь неповторним смаком і поживними властивостями чорної редьки.