Салат з фореллю та апельсином: рецепт для гурманів
Кухня
Інгредієнти:
- 200 гр солоної форелі
- 3 яйця
- 1 апельсин
- 50 гр твердого сиру (бажано пермезан)
- 30-40 гр оливок (+ для прикраси)
- 2 ст.л. червоної ікри (для прикраси)
- майонез опціонально
- сіль, перець за смаком
Рецепт приготування страви:
- Яйця опустити в каструлю з киплячою водою і варити приблизно 10 хвилин до готовності. Потім перекласти їх у посудину з холодною водою і залишити на кілька хвилин. Очистити апельсин від шкірки, обережно розділити його на часточки, очистити їх від плівки і порізати кожну часточку на 3-4 частини.
- Остиглі яйця очистити від шкаралупи, жовтки відокремити від білків. Білки натерти на дрібній тертці, жовтки дрібно порізати. Солону форель порізати дрібними шматочками (кубиками).
- Оливки очистити від кісточок (якщо потрібно) і дрібно порізати смужками. Скласти салат із фореллю шарами в такій послідовності. На плоску тарілку викласти половину тертих білків, покрити майонезом і посипати сіллю з перцем.
- Зверху викласти подрібнені жовтки, знову покрити майонезом і посипати сіллю з перцем. Покрити жовтковий шар із майонезом половиною форелі, потім оливками і знову фореллю (половиною, що залишилася).
- Сир натерти на дрібній тертці, часник почистити і розчавити в часникодавці. З'єднати сир, часник і майонез у мисці та ретельно перемішати, покрити сирним салатом рибний шар. Потім викласти шматочки апельсина.
- Решту тертих білків з'єднати з невеликою кількістю майонезу, сіллю, перцем і перемішати. Покрити білковою масою салат із фореллю і прикрасити червоною ікрою. Дати листковому салату настоятися півгодини в холодильнику.
- Салат із фореллю готовий, можна подавати його до столу. Смачного!
Цей салат виглядає яскраво та витончено, тож він стане чудовим вибором для будь-якої вечері з друзями чи родиною. Він також дуже корисний, оскільки форель містить велику кількість омега-3 жирних кислот, які допомагають зберегти здоров'я серця та знижують ризик розвитку деяких захворювань. Спробуйте цей салат і насолоджуйтеся незабутнім смаком!