Салат із яловичого язика

Салат із яловичого язика
4.9
(11)
Метод: На плиті
Підійде: Обід, Вечеря, Банкет
Час приготування: 40 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 2 картоплини
  • 2 яйця
  • 100 гр яловичого язика
  • 100 гр маринованих печериць
  • 2 мариновані огірки (або 4 корнішони)
  • 2 ст.л. майонезу
  • кілька гілочок кропу
  • сіль за смаком

Рецепт приготування страви:

  1. Яловичий язик промити і покласти в каструлю з киплячою несолоною водою. Варити яловичий язик для салату приблизно 3-3,5 години при слабкому кипінні. За півгодини до закінчення варіння посолити воду з язиком за смаком.
  2. Картоплю ретельно вимити й опустити в окрему каструлю з киплячою підсоленою водою. Варити картоплю до готовності приблизно півгодини. За 10 хвилин до закінчення варіння картоплі покласти в каструлю яйця.
  3. Через 10 хвилин злити воду, картоплю вийняти на тарілку і залишити застигати. Варені яйця залити холодною водою і залишити застигати. Відкрити банку з маринованими огірками, вийняти 2-4 штуки на тарілку. Відкрити банку з консервованими печерицями, відкинути на друшляк і дати стекти зайвій рідині.
  4. Нарізати огірки дрібними кубиками, печериці - трохи більше. Відразу після варіння злити воду і залити яловичий язик крижаною водою. Через хвилину вийняти язик, зняти білу шкірку і нарізати його невеликими кубиками.
  5. Остиглу картоплю очистити від шкірки і порізати такими ж кубиками, як і яловичий язик. Яйця очистити від шкаралупи і порізати невеликими кубиками. З'єднати в салатниці яловичий язик, картоплю, мариновані огірки, печериці, яйця, додати сіль за смаком і перемішати.
  6. Заправити салат із яловичого язика майонезом і ретельно перемішати. Кріп промити, обсушити і нашаткувати, посипати ним готовий салат і подавати до столу відразу після приготування. Смачного!

Салат із яловичого язика - це чудовий варіант для особливих випадків і святкових столів. Яловичий язик надає салату неповторного смаку та делікатної текстури. Ця страва також багата на протеїни та вітаміни, що робить її корисною для вашого організму. Запропонуйте цей салат своїм гостям і порадуйте їх незабутнім смаком і стильною подачею. Не забудьте прикрасити салат свіжим кропом, це додасть йому яскравого аромату та естетичного вигляду. Ви зможете насолодитися неймовірними враженнями від цього смакового шедевра!