Листковий салат із печінкою
Кухня
Інгредієнти:
- 300 гр печінки (бажано курячої)
- 1 середній буряк
- 2 середні морквини
- 1 середнє яблуко
- 1 цибулина
- 70 гр твердого сиру
- половина лимона
- 30 гр волоських горіхів
- кілька листків салату (для прикраси)
- 2 зубчики часнику
- щіпка меленого коріандру
- майонез - опціонально
Рецепт приготування страви:
- Буряк промити й опустити в каструлю з киплячою водою. Варити буряк приблизно 50 хвилин до готовності. Потім злити воду і залишити овоч остигати. Горіхи потрібно очистити й обсмажити на сухій сковороді до появи приємного аромату.
- Печінку промити, обсушити та порізати невеликими шматочками. Скласти подрібнену печінку в миску, залити молоком (можна залити сумішшю молока з водою або водою), залишити на півгодини. Моркву почистити й натерти на крупній тертці. Цибулю очистити і дрібно порізати.
- На сковорідці розігріти кілька ложок олії і викласти цибулю. Смажити її кілька хвилин на середньому вогні, потім додати моркву і перемішати. Смажити цибулю з морквою близько 3-4 хвилин на помірному вогні, помішуючи, до м'якості.
- Потім додати на сковорідку печінку (попередньо злити воду і просушити шматочки паперовими рушниками). Смажити печінку з овочами для листкового салату приблизно 3-4 хвилини на помірному вогні, помішуючи.
- Вистиглий буряк почистити і натерти на крупній тертці, скласти його в миску. Кілька горіхів можна залишити для прикраси, решту подрібнити качалкою або ножем на крихту, змішати з тертим буряком. Додати коріандр, сіль за смаком і ретельно перемішати.
- Якщо ви використовуєте листя салату для прикраси, його потрібно промити, обсушити і порвати на невеликі шматочки. На велике плоску тарілку поставити велике салатне кільце (можна використовувати кільце роз'ємної форми). Якщо у вас немає кільця, можна формувати салат не на плоскому посуді, а в глибокій салатниці.
- Викласти нижнім шаром салат, потім бурякову масу і розрівняти. Змастити буряковий шар майонезом. Зверху викласти смажену печінку з овочами і розрівняти, змастити майонезом.
- Яблуко очистити від шкірки і насіння, порізати соломкою і скласти в окрему ємність. Влити кілька ложок лимонного соку і ретельно перемішати. Викласти терте яблуко поверх печінкового шару і також змастити майонезом.
- Сир натерти на дрібній тертці, часник очистити і дуже дрібно порізати (можна натерти на крупній тертці). Прикрасити листковий салат горіхами, що залишилися, і відправити страву в холодильник.
- Листковий салат із печінкою буде смачнішим, якщо дати йому настоятися в холодильнику близько 2 годин. Через зазначений час можна вийняти страву з холодильника, нарізати салат із печінкою порційними шматочками і розкласти по тарілках. Смачного!
Не сумнівайтеся, цей салат стане справжнім хітом будь-якого заходу і залишить незабутнє враження у всіх, хто його спробує. Він вартий усіх зусиль, витрачених на його приготування. Пориньте у світ кулінарних експериментів і насолоджуйтеся смаком цього неповторного салату з печінкою!