Рецепт вершкового печива

Рецепт вершкового печива
4.1
(8)
Метод: В духовці
Підійде: Ланч, Перекус
Час приготування: 50 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 300 гр борошна
  • 200 гр вершкового масла
  • 70 гр цукру
  • 1 яйце (білок)
  • 1/4 лимона (цедра) - не обов'язково
  • 10 гр ванільного цукру
  • дрібка солі

Рецепт приготування страви:

  1. Вершкове масло вийняти з холодильника і залишити на 10-15 хвилин у теплі, щоб воно стало м'яким. Тим часом зняти з чверті лимона шкірку і натерти її на дрібній тертці. Духовку розігріти до 200С, деко застелити пергаментним папером.
  2. Підтале вершкове масло з'єднати в мисці з цукром і розтерти виделкою. Збити масу міксером до утворення кремової пишної консистенції. Не перестаючи збивати, ввести яєчний білок і ванільний цукор.
  3. Змішувати інгредієнти для печива на вершковому маслі ще хвилину. Потім поступово підмішати борошно і вимісити м'яке тісто. Заповнити ним кондитерський мішок або кульок із відрізаним куточком. Відсадити печиво невеликого розміру на деко і відправити його в розігріту духову шафу.
  4. Випікати вершкове печиво до готовності близько 10 хвилин. Вийняти деко і залишити остигати. Печиво на вершковому маслі набагато смачніше, коли повністю вистигає. Приємного чаювання!

Печиво завжди є чудовим доповненням до чаю або кави, але його також можна використовувати як основу для створення різноманітних десертів, наприклад, пирогів або чизкейків. Експериментуйте зі смаками та насолоджуйтеся творчістю в кулінарному процесі!