Рецепт вершкового печива
Кухня
Інгредієнти:
- 300 гр борошна
- 200 гр вершкового масла
- 70 гр цукру
- 1 яйце (білок)
- 1/4 лимона (цедра) - не обов'язково
- 10 гр ванільного цукру
- дрібка солі
Рецепт приготування страви:
- Вершкове масло вийняти з холодильника і залишити на 10-15 хвилин у теплі, щоб воно стало м'яким. Тим часом зняти з чверті лимона шкірку і натерти її на дрібній тертці. Духовку розігріти до 200С, деко застелити пергаментним папером.
- Підтале вершкове масло з'єднати в мисці з цукром і розтерти виделкою. Збити масу міксером до утворення кремової пишної консистенції. Не перестаючи збивати, ввести яєчний білок і ванільний цукор.
- Змішувати інгредієнти для печива на вершковому маслі ще хвилину. Потім поступово підмішати борошно і вимісити м'яке тісто. Заповнити ним кондитерський мішок або кульок із відрізаним куточком. Відсадити печиво невеликого розміру на деко і відправити його в розігріту духову шафу.
- Випікати вершкове печиво до готовності близько 10 хвилин. Вийняти деко і залишити остигати. Печиво на вершковому маслі набагато смачніше, коли повністю вистигає. Приємного чаювання!
Печиво завжди є чудовим доповненням до чаю або кави, але його також можна використовувати як основу для створення різноманітних десертів, наприклад, пирогів або чизкейків. Експериментуйте зі смаками та насолоджуйтеся творчістю в кулінарному процесі!