Простий рецепт печива з творожною масою
Кухня
Інгредієнти:
- близько 500 гр борошна (кількість залежить від вологості сирної маси)
- 400 гр творожної маси (бажано з курагою або родзинками)
- 250 гр вершкового масла (можна замінити маргарином)
- 2 яйця
- 100 гр цукру
- 50 гр кураги (не обов'язково)
- 20 гр ванільного цукру
- 1/3 ч.л. соди
Рецепт приготування страви:
- Курагу залити гарячою водою і залишити на 10 хвилин. Потім злити її, просушити курагу і порізати її дрібними шматочками. Вершкове масло або маргарин вийняти з холодильника і залишити в теплі на 10 хвилин.
- Сиркову масу з'єднати з половиною ванільного цукру, курагою, ретельно розтерти виделкою. Потім додати яйця і знову розтерти виделкою. Підтале масло або маргарин порізати невеликими шматочками і додати до творожної маси, знову розтерти виделкою.
- Близько 450 гр борошна просіяти через сито з содою і розмішати. Підмішати просіяну борошняну суміш підмішати до творожної маси і вимішати до однорідності. Накрити творожне тісто для печива легким злегка вологим рушником або серветкою на 15 хвилин.
- В окремій тарілці змішати ванільний цукор, що залишився, зі звичайним цукром. Духовку розігріти до 180С, деко застелити пергаментним папером.
- Із творожного тіста відщипнути трохи, сформувати невелику кульку, розміром із волоський горіх. Обваляти кульку творожного тіста в цукровій суміші та перекласти на деко, злегка притиснути зверху.
- Таким чином сформувати печиво з решти творожного тіста, обваляти в цукровій суміші та викласти на деко. Зверху трохи притиснути і відправити деко в розігріту духову шафу.
- Випікати печиво з сирної маси приблизно 25 хвилин до рум'яності. Вийняти деко з духовки та залишити вистигати. Творожне печиво стає смачнішим, коли повністю охолоне. Приємного чаювання!
Щоб зробити цей рецепт ще цікавішим, ви можете експериментувати з додаванням інших смакових інгредієнтів, наприклад, шматочків шоколаду або горіхів. Також, спробуйте прикрасити печиво глазур'ю або посипати корицею для додаткового смакового дотику. Печиво з творожною масою стане справжнім хітом на вашому чайному столі!