Простий рецепт печива з творожною масою

Простий рецепт печива з творожною масою
3.9
(5)
Метод: В духовці
Підійде: Ланч, Перекус
Час приготування: 50 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • близько 500 гр борошна (кількість залежить від вологості сирної маси)
  • 400 гр творожної маси (бажано з курагою або родзинками)
  • 250 гр вершкового масла (можна замінити маргарином)
  • 2 яйця
  • 100 гр цукру
  • 50 гр кураги (не обов'язково)
  • 20 гр ванільного цукру
  • 1/3 ч.л. соди

Рецепт приготування страви:

  1. Курагу залити гарячою водою і залишити на 10 хвилин. Потім злити її, просушити курагу і порізати її дрібними шматочками. Вершкове масло або маргарин вийняти з холодильника і залишити в теплі на 10 хвилин.
  2. Сиркову масу з'єднати з половиною ванільного цукру, курагою, ретельно розтерти виделкою. Потім додати яйця і знову розтерти виделкою. Підтале масло або маргарин порізати невеликими шматочками і додати до творожної маси, знову розтерти виделкою.
  3. Близько 450 гр борошна просіяти через сито з содою і розмішати. Підмішати просіяну борошняну суміш підмішати до творожної маси і вимішати до однорідності. Накрити творожне  тісто для печива легким злегка вологим рушником або серветкою на 15 хвилин.
  4. В окремій тарілці змішати ванільний цукор, що залишився, зі звичайним цукром. Духовку розігріти до 180С, деко застелити пергаментним папером.
  5. Із творожного тіста відщипнути трохи, сформувати невелику кульку, розміром із волоський горіх. Обваляти кульку творожного тіста в цукровій суміші та перекласти на деко, злегка притиснути зверху.
  6. Таким чином сформувати печиво з решти творожного тіста, обваляти в цукровій суміші та викласти на деко. Зверху трохи притиснути і відправити деко в розігріту духову шафу.
  7. Випікати печиво з сирної маси приблизно 25 хвилин до рум'яності. Вийняти деко з духовки та залишити вистигати. Творожне печиво стає смачнішим, коли повністю охолоне. Приємного чаювання! 

Щоб зробити цей рецепт ще цікавішим, ви можете експериментувати з додаванням інших смакових інгредієнтів, наприклад, шматочків шоколаду або горіхів. Також, спробуйте прикрасити печиво глазур'ю або посипати корицею для додаткового смакового дотику. Печиво з творожною масою стане справжнім хітом на вашому чайному столі!