Рецепт желатинової мастики для прикрашання торта
Кухня
Інгредієнти:
- 300 гр цукрової пудри (бажано ванільної)
- 2 ст.л. крохмалю
- Половина білка одного яйця
- 5 гр желатину
- 5 ч.л. чистої води
- 1-2 ч.л. рослинної олії
- декілька крапель лимонного соку
Інструкції:
- Всипте желатин в невелику ємність, залийте водою та залиште на 5-7 хвилин при кімнатній температурі. Поставте ємність на водяну баню та нагрівайте желатинову суміш, постійно помішуючи, до повного розчинення і рідкого стану (але не доводьте до кипіння).
- Зніміть ємність з водяної бані і залиште охолонути до трохи теплої температури. Просійте цукор з крохмалем в суху каструлю через сито, додайте кілька крапель лимонного соку, половину яєчного білка, рослинну олію та теплу желатинову рідину.
- Відразу після цього потрібно швидко вимісити желатинову мастику руками до повної однорідності. При необхідності додайте ще трохи цукру. Щільно (!) обгорніть мастику плівкою та відправте в холодильник на декілька годин.
- Після того, як мастика охолонула, можна витягнути її з холодильника, зняти плівку та починати ліпити з неї фігурки та прикраси для торта. Необхідно працювати досить швидко, оскільки мастика може стати досить жорсткою після тривалого лежання на повітрі.
- Якщо ви збираєтеся використовувати желатинову мастику для обтягування торта, рекомендується відкласти це на останній момент, оскільки мастика стає досить твердою при контакті з повітрям і може пошкодити торт. Якщо ви все ж таки вирішили застосувати мастику для обтягування торта, додайте трохи рослинної олії до мастики, щоб вона стала більш гнучкою.
- Желатинова мастика може бути збережена в холодильнику протягом близько двох тижнів в герметично закритому контейнері.
- Ця желатинова мастика - чудовий спосіб додати додаткового кольору і смаку до будь-якого торта. Наприклад, ви можете використовувати її для прикраси тортів на весіллях, дитячих днях народження, або навіть для святкування свят. Будь-яка форма чи фігурка, яку ви захочете, може бути створена з цієї мастики - так що дайте вільну ходу своїй фантазії та насолоджуйтеся процесом створення унікального та смачного торта!