Рецепт кавових панкейків

Рецепт кавових панкейків
3.4
(6)
Метод: На плиті
Час приготування: 90 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 250 мл молока
  • 240 г борошна
  • 1 яйце
  • 2 ст.л. цукру
  • 30 г вершкового масла
  • 1 ст.л. розчинної кави
  • 1 ч.л. розпушувача
  • щіпка солі
  • щіпка ваніліну

Рецепт:

  1. Просійте борошно через сито разом із розчинною кавою, сіллю, розпушувачем, цукром та ваніліном. Ретельно перемішайте.
  2. Розтопіть вершкове масло на водяній бані або в мікрохвильовці, не доводячи до кипіння. Охолоніть до кімнатної температури.
  3. Додайте розтоплене масло до борошна та перемішайте. Потім тоненькою цівкою додайте тепле молоко (постійно помішуючи суміш ложкою). Додайте яйце та ретельно перемішайте.
  4. Розігрійте сковорідку з антипригарним покриттям на середньому вогні (або змастіть звичайну сковорідку невеликою кількістю олії). Викладіть декілька порцій тіста на сковорідку.
  5. Смажте кавові панкейки на середньому вогні до появи бульбашок на поверхні. Потім переверніть їх на інший бік та смажте до готовності. Покладіть готові панкейки на тарілку та дайте їм охолонути, а потім смажте панкейки з решти тіста.
  6. Подавай кавові панкейки гарячими, прикрасивши їх топленим шоколадом, кленовим сиропом, свіжими ягодами або шматочками фруктів. Це створить додаткову солодку нотку до смаку цих чудових панкейків.

    Ці кавові панкейки стануть ідеальним вибором для тих, хто любить солодке та ароматне. Завдяки кавовому додатку, вони мають не лише прекрасний смак, але й приємний аромат, який не залишить байдужим нікого.