Ніжний пудинг з молока з ромово-ванільним ароматом
Кухня
Інгредієнти:
- 0,5 л молока
- 80-100 гр чорного шоколаду (або 3-4 ст.л. какао-порошку)
- 3 ст. крохмалю (можна замінити 2 ст.л. борошна)
- 3 ст. цукру
- 20 гр вершкового масла
- 2 ст. рому, віскі чи коньяку
- щіпка ваніліну
Рецепт приготування страви:
- Крохмаль розвести 100 мл холодного молока та залишити на пару хвилин. З'єднати в каструлі молоко з цукром і поставити на вогонь. Помішуючи, довести підсолоджене молоко до кипіння і зменшити вогонь.
- Безперервно помішуючи молоко, влити до нього крохмальну рідину або просіяти борошно через сито. Шоколад дуже дрібно посікти ножем. Готувати молочний пудинг на середньому вогні при слабкому кипінні 2-3 хвилини, помішуючи безперервно, до легкого загусання.
- Потім додати вершкове масло, подрібнений шоколад і розмішати до його повного розчинення. Влити гарячий пудинг алкоголь, перемішати і зняти каструлю з вогню. Накрити пудинг кришкою і залишити на півгодини остигати.
- Зняти кришку, розкласти пудинг формочками або креманками і відправити в холодильник. Пудинг із молока повинен настоятися у холоді 4-6 годин перед подачею. Потім вийняти десерт, прикрасити його на свій смак та подавати до столу. Смачного!
Цей рецепт чудово підійде як для вечері з родиною, так і для особливих святкових випадків. Ви можете додати до пудингу різноманітні фрукти, ягоди або горішки, щоб зробити його ще смачнішим та більш насиченим. Також, замість рому, ви можете використовувати інші спиртні напої за своїм смаком.
Насолоджуйтеся цим десертом з ніжним смаком молока та ароматом рому та відчуйте його незабутній смак. Такий пудинг з молока з ромово-ванільним ароматом точно запам'ятається вам і вашим гостям. Бон апетит!