Рецепт ніжного мандаринового морозива
Кухня
Інгредієнти:
- 200 г мандаринів
- 200 г сметани або вершків 30%
- 200 г згущеного молока
Рецепт приготування:
- Очистіть мандарини від шкірки, насіння та м’якоть від плівок.
- Роздрібніть мандарини в блендері до стану пюре та процідіть через сито.
- Додайте до пюре сметану та згущене молоко та перемішайте.
- Перелийте мандаринову суміш в пластиковий контейнер та поставте в морозилку на 4 години.
- Кожні 10-15 хвилин перемішуйте морозиво протягом перших двох годин.
- Вийміть контейнер з морозильника, розподіліть морозиво по тарілкам або креманкам та подайте на стіл, прикрасивши тертою цедрою або джемом.
Цікаве:
- Можна додати трохи лимонного соку для більш насиченого смаку.
- Замість мандаринів можна використовувати інші фрукти, наприклад, апельсини, лайм або грейпфрути.
- Щоб морозиво стало ще більш ніжним, можна додати трохи ванільного екстракту або кокосової стружки.