Рецепт молочного крему: ідеальний декор для тортів і пирогів

Рецепт молочного крему: ідеальний декор для тортів і пирогів
3.3
(15)
Метод: На плиті
Підійде: Банкет
Час приготування: 50 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 250 мл молока
  • 200 гр вершкового масла
  • 100 гр цукру
  • 2,5 ст. борошна
  • щіпка ваніліну

Рецепт приготування страви:

  1. Молочний крем, приготовлений за цим рецептом, виходить дуже густим. Тому якщо ви хочете приготувати молочний крем для промазування коржів торта, бажано зменшити кількість борошна до 2 ст.л.
  2. Борошно всипати в невелику ємність, залити 3-4 ст. холодного молока та ретельно розмішати до однорідності. Молоко, що залишилося, влити в каструлю і поставити на вогонь. Відразу після закипання зменшити вогонь і всипати потроху борошняну суміш у кипляче молоко, безперервно його при цьому помішуючи.
  3. Вершкове масло вийняти з холодильника і залишити в кімнатній температурі на час приготування і охолодження крему. Варити молочний крем до легкого загусання приблизно 1 хвилину на помірному вогні, постійно помішуючи. Наприкінці додати ванілін та розмішати.
  4. Зняти каструлю з вогню, накрити кришкою і залишити на 30-40 хвилин остигати до кімнатної температури. Потім збити вершкове масло міксером на високій швидкості до пишності. Не перестаючи збивати масло, добавляти по ложці молочний заварний крем (кімнатної температури).
  5. Збивати крем до отримання однорідної оксамитової консистенції. Готовий молочний крем можна використовувати для прикраси тортів, тістечок або для промазування листкового тіста. Трохи рідкіший крем для приготування більшості тортів і пирогів.

Цей рецепт також можна використовувати для створення різноманітних смаків і ароматів. Наприклад, ви можете додати в нього какао для створення шоколадного крему, або замінити ванілін на мигдальну олію, щоб отримати крем з ароматом мигдалю. Також, ви можете додавати в нього різноманітні начинки, такі як ягоди або горіхи, щоб створити унікальні смакові поєднання.