Рецепт Зебри на сметані

Рецепт Зебри на сметані
3.7
(6)
Метод: В духовці
Час приготування: 120 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 300 грамів цукру
  • 250 грамів сметани (15-20%)
  • 220 грамів борошна
  • 2 яйця
  • 50 грамів вершкового масла
  • 1,5 столових ложки какао-порошку
  • ½ чайної ложки гашеної соди з оцтом
  • щіпка ваніліну

Рецепт приготування:

  1. Розігріти вершкове масло до однорідної маси, не доводячи до кипіння. Охолонути до кімнатної температури.
  2. Розітри яйця міксером до пухкої консистенції, потім поступово додай цукор та продовжуй збивати, доки цукор не розчиниться та маса не збільшиться у два рази.
  3. Додай сметану до яєчної маси та перемішай, поки не стане однорідною консистенцією.
  4. Додай розтоплене масло до сметани та збивай ще півхвилини.
  5. Просійте борошно через сито, додай до суміші разом із гашеною содою, ваніліном та перемішай швидко.
  6. Розділи тісто на дві рівні частини, до однієї з них додай какао-порошок та перемішай до однорідного кольору.
  7. В центр форми для запікання влий декілька ложок світлого тіста, потім темного, потім знову світлого та темного, повторюючи цю операцію до тих пір, поки не закінчаться обидві частини тіста. Завершіть формування пирога на вільних краях з світлого тіста.
  8. Випікайте Зебру на сметані при температурі 160-180 градусів Цельсія протягом 1 години.
  9. Після випікання накрийте форму легким полотняним рушником і залиште протягом 15 хвилин.
  10. Витягніть пиріг з форми, подайте на тарілку та прикрасьте шоколадною глазур'ю або промажте кремом. Зебра на сметані буде смачна як у теплому, так і в охолодженому вигляді.

Зебра на сметані - це ідеальний десерт для будь-якої вечері з друзями або сімейного заходу. Його можна подавати як звичайний пиріг або подрізати на шматочки, щоб кожен з гостей зміг насолодитися незвичайним і оригінальним смаком. Ви можете експериментувати з цим рецептом, додавати нові інгредієнти, щоб створити ще більше смачних варіацій цього десерту. Спробуйте приготувати Зебру на сметані і переконайтеся самі, наскільки цей десерт може бути смачним та оригінальним.