Заздалегідь вийміть вершкове масло з холодильника і залиште його на 15-20 хвилин в теплі, щоб воно розтаяло.
Роздільно вбийте яйце, доки не стане пухким, потім додайте цукор і знову взбийте міксером на високій швидкості до утворення густої світлої маси.
Без зупинки взбивання, додайте поступово весь майонез і перемішуйте до однорідної консистенції.
Додайте нарізане на дрібні шматочки вершкове масло і взбийте ще пару хвилин.
Згасіть соду декількома краплями оцту, додайте до маси з майонезом разом з ванільним цукром, корицею і перемішайте.
Поступово додайте борошно (може знадобитися менше), і замісіть м’яке, не липке до рук тісто. Заверніть його в плівку і відправте на півгодини в холодильник.
Вийміть готове тісто на майонезі з холодильника, зніміть плівку і розкатайте його на поверхні, присипаній борошном, до товщини близько 0,5 см. Виріжте з тіста печиво будь-якої форми та перенесіть на деко, покритим пергаментним папером. Залишки тіста, знову замісьте рукою та розкатайте його на дошці з борошном. Повторіть процес вирізання та перенесення на деко зі ще невикористаним тістом.
Попередньо розігрійте духовку до 180 °С. Випікайте печиво на майонезі до золотистого кольору, близько 10-12 хвилин. Вийміть деко і перенесіть печиво на тарілку, щоб воно охололо.
Після повного охолодження печиво готово до подачі до чаю. Це смачне печиво можна зберігати в герметичному контейнері при кімнатній температурі до 5 днів.